1EUR = 4.8372 RON | Bucureşti 35 º

Companii

Construcţia mallului din Titan începe la anul

Compania portugheză Sonae Sierra a încasat anul trecut 1,5 milioane de euro din închirierea centrului comercial River Mall din Râmnicu Vâlcea, venituri similare cu cele raportate în 2011, şi anunţă că va începe în 2014 dezvoltarea mallului ParkLake din cartierul Titan din Bucureşti.

01 mai, 2013 | Mediafax

"Pe parcursul anul 2012 am încheiat înţelegerea cu Caelum Development pentru dezvoltare ParkLake în Bucureşti. Construcţia urmează să înceapă în 2014 şi centrul va cuprinde 200 de magazine, deservind o arie de acoperire de o jumătate de milion de persoane. Proiectul, reprezentând o investiţie de 185 milioane de euro, are deja semnate contracte pentru 52% din totalul de 67.000 metri pătraţi închiriabili", se arată în raportul anual al operatorului portughez de centre comerciale Sonae Sierra.

Telenovela mall-ului care nu se mai face

Proiectul Parklake Plaza pare a fi un sinonim cu „telenovelă". Anunţat în 2008, proiectul urma să fie dezvoltat de irlandezii de la Caelum Development şi portughezii de la Sonae Sierra. Din cauza unor litigii cu privire la teren – fosta bază sportivă Spartac, proiectul a fost amânat. Apoi Sonae Sierra a ieşit din proiect. În toamna acestui an însă, cele două companii au anunţat reluarea parteneriatului, dar şi faptul că jumătate din suprafaţa închiriabilă, de 67.000 mp, care a fost redusă faţă de proiectul iniţial, este deja închiriată. Retailerii care vor deschide aici magazine sunt Cora, Flanco, H&M, Douglas, Zara, Mango. Iniţial, proiectul urma să fie finalizat anul acesta.

Oficialii companiei Sonae Sierra nu ne-au oferit un răspuns cert cu privire la o posibilă construcţie anul acesta.

„În prezent lucrăm la optimizarea designului proiectului şi semnăm în continuare contracte cu noi branduri. De asemenea, ne concentrăm pe obţinerea soluţiilor financiare corecte, care împreună vor defini începerea construcţiei. Odată ce putem informa piaţa de acest lucru, o vom face", au declarat pentru ECONOMICA.NET reprezentanţii companiei la începutul acestui an. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO