1EUR = 4.8423 RON | Bucureşti 26 º

Companii

Construcţii Sibiu rămâne fără 26 kilometri din Autostrada Transilvania. Rolul partenerului croat şi al Telekom România în pierderea contractului

Construcţii Sibiu rămâne fără contractul pentru 26 de kilometri din Autostrada Transilvania, în ciuda contestaţiei depuse. În anularea licitaţiei câştigate în vară de firma românească au avut un rol important partenerul croat, dar şi subcontractorul Telekom România.

01 dec, 2019 | | ECONOMICA.net

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a respins contestaţia Construcţii Sibiu şi a menţinut decizia Companiei de Drumuri de anulare a licitaţiei pentru construcţia lotului Suplacu de Barcău – Chiribiş.

Licitaţia pentru construcţia lotului Suplacu de Barcău – Chiribiş a fost lansată în august 2017 la pachet cu loturile Chiribiş – Biharia şi Biharia – Borş. Pe mini-lotul de la graniţă, Biharia – Borş, constructorul selectat Trameco a efectuat mai bine de jumătate din lucrări şi a aşternut deja asfalt, iar pe lotul Chiribiş – Biharia este în derulare soluţionarea unei contestaţii.

Pe lotul Suplacu de Barcău – Chiribiş (26 kilometri), a fost anulată licitaţia luna trecută. Asta după ce în iunie a fost declarată câştigătoare oferta Construcţii Sibiu.

Constructorul din Sibiu a atacat la CNSC decizia prin care a fost anulată licitaţia, însă fără succes. CNSC a respins pe 14 noiembrie contestaţia constructorului român. Printre argumentele CNSC se numără faptul că partenerul croat al sibienilor a intrat pe 17 septembrie 2019 în insolvenţă, iar asocierea câştigătoare nu a dovedit îndeplinirea anumitor condiţii pentru a nu fi eliminată din procedură.

De asemenea, CNSC a constatat că pentru subcontractantul Telekom Romania Communication SA "nu se poate stabili dacă acest subcontractor are sau nu capacitatea de a realiza activităţile subcontractate".

Asocierea română – croată a înlocuit subcontractorul Verta Tel, declarat iniţial, cu alţi trei subcontractori, printre care şi Telekom România. Aceasta trebuia să efectuze lucrări de apă şi canal, iar Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere s-a îndoit de capacităţile sale de a efectua respectivele lucrări.

Rămâne de văzut dacă scandalul pentru acest contract va continua şi la Curtea de Apel Bucureşti.

CNAIR anunţase pe 12 iunie că Asocierea CONSTRUCȚII SA (ROMANIA) - HIDROELEKTRA MEHANIZACIJA D.D. CROATIA fusese desemnată câștigătoarea licitației pentru proiectarea și execuția Subsecțiunii 3C1: Suplacu de Barcău – Chiribiș.

Subsecțiunea cu o lungime de 26,35 km urma să fie atribuită acestei asocieri, la o valoare a ofertei de 361,90 milioane de lei fără TVA, echivalentul a 75,7 milioane euro.

Pe traseul acestei subsecțiuni urma să fie amenajat un nod rutier la km 24+525 și să fie construite sau finalizate 19 poduri, pasaje si viaducte. Potrivit prevederilor contractuale, perioada de proiectare era de 6 luni, iar cea de execuție a lucrărilor era de 18 luni.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO