1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

News

Constructorii auto germani vor rechema la service 630.000 de automobile în Europa

Un număr de aproximativ 630.000 de automobile produse de constructorii auto germani Porsche, Volkswagen Opel, Audi şi Mercedes urmează să fie rechemate la service în Europa pentru rezolvarea unei probleme la sistemul software care gestionează emisiile poluante, a declarat vineri un oficial guvernamental german, informează Reuters şi AFP.

22 apr, 2016 | Agerpres

Rechemarea la service are drept obiectiv eliminarea unei portiţe legale care permite producătorilor auto să modifice sistemele care gestionează emisiile poluante în anumite circumstanţe, astfel ca în viitor să fie garantate nivele reduse de poluare, a precizat oficialul guvernamental sub protecţia anonimatului.

Măsura este o consecinţă a anchetei de amploare demarată de autorităţile germane după izbucnirea scandalului Dieselgate de la Volkswagen. După ce acest producător a recunoscut că, în perioada 2005 - 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, guvernul german a ordonat efectuarea de teste de emisii la toatele modelele de autovehicule aflate în prezent în circulaţie în Germania. Testele au fost efectuate în cursul ultimelor luni iar rezultatele ar urma să fie comunicate vineri de Ministerul german al Transporturilor.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO