1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Constructorul chinez Geely duce tratative cu Volvo pentru o fuziune care să creeze o companie care să concureze giganţii de pe piaţă

Producătorul de automobile Geely a anunţat astăzi că a început tratativele cu firma suedeză Volvo pentru a fuziona într-un nou grup industrial, ale cărui acţiuni să fie listate la bursele din Hong Kong şi Stockholm, informează Reuters.

10 feb, 2020 | Reuters

Zhejiang Geely Holding Group, compania mamă care deţine constructorul chinez de automobile, a cumpărat firma suedeză Volvo în 2010 de la grupul american Ford. Noua companie care ar putea să rezulte va avea "anvergura, cunoştiinţele şi şi resursele să fie liderul transformărilor din industria auto", a precizat purtătorul de cuvânt al firmei chineze. Fuziunea dintre cele două companii va aduce sub aceeaşi umbrelă mai multe branduri cunoscute, precum: Volvo, Geely, Lynk & Co and Polestar. Noua marca de automobile electrice a companiaie chineze, Geometry, va face şi ea parte din grupul care va rezulta în urma fuziunii.

Grupul Zhejiang Geely Holding Group este deţinut de miliardarul chinez Li Shufu, care mai deţine 9,7% din firma germană Daimler, 49,9% din acţiunile constructorului de automobile Proton şi o participaţie importantă la constructorul auto britanic Lotus.
În octombrie 2019, Volvo a anunţat că va intra într-o fuziune a diviziilor sale de proiectare şi manufacturare cu cele ale Geely pentru a crea un furnizor pentru Lotus, LEVC, Lynk and Proton de motoare hibride şi de motoare de combustie de nouă generaţie.
În 2019 Geely a vândut 1,36 de milioane de automobile şi intenţionaeză ca în acest an să vândă 1,4 milioane de unităţi. Volvo a vândut anul trecut 700.000 de automobile.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO