Consultant german cu zeci de ani de experiență în asigurări: „Mergeți în instanță pentru RCA! Și judecătorii plătesc asigurări”

Michael Thelmeier, expert și consultant în asigurări cu zeci de ani experiență în domeniu, acumulată în companii mari din Europa, îndeamnă firmele de asigurare din România să meargă în instanță pentru a contesta devizele pentru reparații considerate exagerate.
Şerban Buşcu - lun, 09 mart. 2020, 10:26
Consultant german cu zeci de ani de experiență în asigurări:

Potrivit expertului german, legea din România este deja excedată de exagerările de interpretare, motiv pentru care se încalcă, practic, principiile care trebuie să guverneze piața RCA.

„Trebuie văzut cât de importantă este litera legii față de spiritul legii. Se ajunge deja în situații în care se poate vorbi de îmbogățire injustă. Există precedente. Se ajunge la un exces atât de mare încât se invalidează instrumentele legale. Comisia Europeană a spus acum doi ani că trebuie să se pună capăt. Eu aș merge in instanță. E o chestie de incorectă… Mergeți în instanță. Implicați presa! Altfel toți veți plăti excesele. Inclusic judecătorii, pentru că și ei au RCA”, a îndemnat Theilmeier, prezent la o conferință de specialitate organizată de XPrimm.

Anterior, Mădălin Roșu, președintele BAAR, organizația care reprezintă toate firmele care vând RCA în România prezentase câteva cazuri în care tarifele impuse de service-uri pentru reparații și mașină la schimb depășeau chiar și valoarea de piață a autovehicului.

De altfel, între asigurătorii și service-urile independente există, astăzi, tensiuni fără precedent. Asigurătorii afirmă că service-urile încarcă nejustificat facturile de reparații pe RCA, ajutate de lege, în timp ce service-urile spun că asigurătorii nu vor să plătească la timp și integral facturile.

Situația este cu atât mai specială cu cât piața din România este dominată autoritar de doar două companii, City Insurance și Euroins, care dețin pste 70% din vânzări.

Disputele au ajuns și în Parlament, unde asigurătorii au cerut, fără succes până acum, introducerea unei referințe pentru ora de manoperă și limitarea tarifelor pentru mașina la schimb.

 

VEDEȚI AICI O AMPLĂ ANALIZĂ PRIVIND TENSIUNILE DIN PIAȚĂ, ÎNCERCĂRILE DE MODIFICARE A LEGII ȘI POZIȚIILE CELOR PĂRȚI IMPLICATE, SERVICE-URI ȘI ASIGURĂTORI.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să atingă cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, relevă un studiu......
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace a avertizat cu privire la sugestiile referitoare la îngheţarea războiului ...
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Gara din orașul Curtea de Argeș, care a fost construită la sfârșitul secolului XIX și este monument istoric, dar care ...
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale ...