Continental: 300 mil. anvelope produse în 25 de ani la Timișoara

Uzina de anvelope din Timișoara a grupului german Continental a produs 300 de milioane de unități în cei 25 de ani de la înființare.
Robert Stan - vin, 13 oct. 2023, 12:03
Continental: 300 mil. anvelope produse în 25 de ani la Timișoara

Continental România a anunțat atingerea bornei de 300 de milioane de unități produse la uzina sa de anvelope din Timișoara, concomitent cu împlinirea a 25 de ani de la înființarea acestei fabrici.

În cei 25 de ani de activitate, Continental a investit peste 600 de milioane de euro și a angajat peste 2.700 de persoane în fabrica sa de anvelope din Timișoara, una din cele mai mari din Europa ale grupului, și unul dintre principalii contribuitori economici din regiune.

„Mă bucur nespus de mult să mă aflu aici alături de colegii mei din Consiliul Executiv și să sărbătorim împreună marile realizări ale echipei timișorene. Această aniversare este o mărturie a 25 de ani de angajament neobosit față de inovație și excelență. Doresc să adresez un sincer mulțumesc întregii echipe din Timișoara pentru marea lor dedicare și susținere”, a declarat Christian Kötz, directorul sectorului de activitate Anvelope și membru al Consiliului Executiv al grupului Continental.

Totodată, Matthieu Turlure, directorul fabricii de anvelope Continental din Timișoara a menționat că prin producerea a 300 de milioane de anvelope „am echipat echivalentul a aproximativ 75 de milioane de mașini din întreaga lume cu anvelope sigure și de calitate premium. (…) „Călătoria noastră, care se întinde pe parcursul a 25 de ani, ne-a transformat dintr-o fabrică abia construită într-una dintre cele mai mari fabrici de producție de anvelope ale Continental. Suntem mândri să ne scriem povestea de succes în Timișoara și să jucăm un rol vital în creșterea și succesul orașului.

Uzina Continental din Timișoara este specializată în producția unei game largi de anvelope atât pentru echiparea „de uzină” cât și pentru piața de înlocuire, inclusiv anvelope de ultra-înaltă performanță și anvelope pentru vehicule utilitare ușoare, cu dimensiuni cuprinse între 13 și 20 de țoli.

Având în vedere direcția strategică a Continental de a construi toate anvelopele sale cu materiale 100% sustenabile până cel târziu în 2050 și de a le produce fără emisii de dioxid de carbon, fabrica din Timișoara vizează, de asemenea, o producție mai sustenabilă.

Producătorul de anvelope a investit până în prezent aproape 16 milioane de euro în proiecte sustenabile, pentru a reduce impactul fabricii asupra mediului înconjurător. Această investiție cuprinde extinderea sistemului de Oxidare Termică Regenerativă, care elimină în mod eficient compușii organici volatili prin oxidare la temperaturi ridicate.

În plus, compania utilizează un sistem suplimentar de tratare a mirosului, denumit „Oxidare non-termică – Tehnologie cu plasmă rece (oxigen activ)”, care utilizează curenți alternativi pentru a genera un câmp de plasmă care descompune moleculele de oxigen și apă, neutralizând astfel moleculele de miros formate în timpul vulcanizării anvelopelor.

Recent, compania germană a prezentat ceea ce oficialii ei consideră cea mai sustenabilă anvelopă. Aceasta este este fabricată în proporție de până la 65% din materiale regenerabile, reciclate și certificate ISCC PLUS. Mai exact, materialele regenerabile reprezintă până la 32% din compoziție, proporția de materiale reciclabile este de până la 5%, iar 28% din materiale sunt din materii prime bio, biocirculare și/sau circulare.

Noua anvelopă UltraContact NXT face din Continental „primul producător care lansează anvelope ce au în compoziție un procent ridicat de materiale sustenabile și cu performanțe maxime de etichetare UE în volumul producției. Toate cele 19 dimensiuni de anvelope disponibile vor avea cel mai mare rating posibil (A) al etichetei UE pentru anvelope în ceea ce privește rezistența la rulare, frânarea pe carosabilul umed și zgomotul exterior”.

Citește și:
– Viziunea Continental asupra viitorului industriei auto, dezvăluită la TechShow 2023
– Continental ar putea vinde divizia ContiTech cu activități și în România

Te-ar mai putea interesa și
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie intenţionează să-şi vândă participaţia în cea mai mare centrală pe bază de cărbune din Maroc (SAFIEC), pentru a se concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică, a......
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Ford Pro, divizia de vehicule comerciale a companiei americane, a anunțat introducea opțiunii de autonomie extinsă pentru ...
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Oficialii producătorului chinez Xpeng au declarat la expoziția auto de la Beijing că iau în calcul o investiție într-o ...
Arieratele bugetului general consolidat au crescut cu aproape 22%, în martie 2024
Arieratele bugetului general consolidat au crescut cu aproape 22%, în martie 2024
Arieratele bugetului general consolidat crescut cu 21,8%, în martie 2024, comparativ cu luna precedentă, la 389,9 milioane ...