Continental a extins centrul de cercetare şi dezvoltare de la Sibiu cu 6,5 mil. euro

Continental, unui dintre cei mai mari furnizori din industria auto, a inaugurat un centrul de cercetare şi dezvoltare la Sibiu. Investiţia Continental se ridică la 6,5 milioane de euro. 
Economica.net - mie, 14 ian. 2015, 12:48
Continental a extins centrul de cercetare şi dezvoltare de la Sibiu cu 6,5 mil. euro

Continental Sibiu, filială a corporației Continental, a inaugurat o nouă clădire pentru activitățile de cercetare și dezvoltare ale companiei. Clădirea are o suprafaţă de 7.000 mp dispusă pe două etaje. Laboratoarele se întind pe o suprafaţă de peste 1.000 de mp, iar clădirea oferă birouri pentru 400 de ingineri, se arată într-un comunicat de presă. Împreună cu noua construcție, locația Continental se întinde pe o suprafață de peste 12.000 m2.Lucrările au început în martie 2014 și au fost finalizate în luna octombrie.

“În centrul de cercetare și dezvoltare țintim către cele mai noi tehnologii și dezvoltăm produsele industriei auto de mâine, venind în întâmpinarea nevoilor clienților noștri în ceea ce privește preocuparea permanentă pentru condusul în siguranță și confort. Angajații noștri sunt implicați în proiecte globale, iar clienții noștri sunt producătorii de top din industria auto. Creșterea centrului R&D în Sibiu este un rezultat al eforturilor noastre din ultimii ani și o recunoaștere a muncii noastre extraordinare”, explică Dr. Liviu Bălan, coordonator R&D Sibiu.

Continental deține în Sibiu și o fabrică cu patru module de producție unde sunt fabricate unități electronice de control pentru industria auto. Aproximativ 3.000 de angajați lucrează pentru Continental Sibiu.

Prin cele cinci divizii ale sale, Chassis & Safety, Interior, Powertrain, divizia pentru anvelope şi ContiTech, concernul a înregistrat în anul 2014 o cifră preliminară de afaceri de aproximativ 34,5 miliarde de euro şi are în prezent peste 190.000 de angajaţi în 49 de ţări.

Până la sfârşitul anului 2013, Continental a investit peste  830 de milioane de euro în activităţile din România. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și trei centre de cercetare şi dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie  al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz. Continental avea la finalul anului 2013 peste 13.300 de angajaţi și își va mări echipa cu aproximativ 1.500 de noi membri în România.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...