Continental a inaugurat o fabrică în Parcul Industrial Ghimbav

Firma germană Continental a inaugurat marţi în Parcul Industrial Ghimbav o fabrică pentru pompe de alimentare cu combustibil şi unităţi de alimentare cu combustibil.
Economica.net - mar, 01 oct. 2013, 14:05
Continental a inaugurat o fabrică în Parcul Industrial Ghimbav

Compania a investit 40 de milioane de euro în fabrica ultramodernă care va avea până la sfârşitul anului 500 de angajaţi.

Continental este unul dintre specialiştii de top din lume în alimentarea cu combustibil şi intenţionează să furnizeze aceste produse tuturor fabricilor de automobile din întreaga Europă.

Unitatea comercială Fuel Supply, componentă a diviziei Continental Powertrain, îşi va concentra producţia de mare volum a pompelor de alimentare cu combustibil în Europa.

‘Din moment ce în Braşov este principala noastră unitate de producţie din Europa, se va lucra îndeaproape cu Dortmund şi Bebra. Dortmund este centrul nostru de competenţă la nivel mondial pentru dezvoltarea de noi tehnologii şi procese de producţie de unităţi de alimentare cu combustibil, în timp ce Bebra este centrul nostru de competenţă pentru pompe de combustibil. Noua fabrică va fi prima unitate integrată a unităţii Fuel Supply în Europa. Grupăm trei componente principale aici: fabricarea de pompe de alimentare cu combustibil electrice, turnarea lor în forme şi asamblarea de unităţi complete de alimentare. Fabrica are cele mai noi concepte de producţie şi logistică care îi vor permite să îndeplinească cerinţele industriei de automobile de astăzi. Producătorii de automobile au înmulţit în ultimii 20 de ani numărul de modele construite astfel încât trebuie să ne asigurăm că procesele noastre de producţie sunt flexibile. În trecut pe o linie de producţie se puteau face trei modele, dar acum pe aceeaşi linie în Braşov suntem capabili să producem 16 variante. Calitatea e pe primul loc şi în Braşov. Toate procesele noastre de producţie sunt conforme cu filosofia noastră: zero greşeli’, a declarat Markus Distelhoff, directorul unităţii comerciale Fuell Supply.

Printre inovaţiile de la fabrica din Braşov se numără şi un concept de transport intern care elimină paleţii sau cutiile de carton care ocupă spaţiul în fabrică. Părţile primite intră în cutii de plastic standardizate pe care un sistem semi-automat le transportă apoi la locurile de muncă. Acest sistem de zone libere de paleţi va ajuta la scurtarea timpilor de producţie şi reducerea stocurilor, a precizat Rainer Kehnscherper, directorul general al Continental Powertrain România SRL.

Până la sfârşitul anului 2012 Continental a investit în România 700 de milioane de euro. Toate cele cinci divizii ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie şi trei centre de cercetare şi de dezvoltare la Timişoara, Iaşi, Sibiu, Carei, Nădlac şi de marţi şi la Braşov. Continental este partener a unui joint-venture în Slatina şi al unui centru de distribuţie a anvelopelor pentru Europa de Est, la Săcălaz. În România, Continental are în prezent 12.000 de angajaţi, iar la nivel mondial 173.000 de angajaţi în 46 de ţări.

Cu o cifră de afaceri de 32,7 miliarde de euro în 2012, Continental se numără printre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto la nivel mondial.

 

Te-ar mai putea interesa și
Gazele s-au scumpit cu peste 70% în ultimul an, iar combustibilii cu 35,63%. Preţul la ulei a crescut cu 51,86%
Gazele s-au scumpit cu peste 70% în ultimul an, iar combustibilii cu 35,63%. Preţul la ulei a crescut cu 51,86%
Gazele s-au scumpit cel mai mult în ultimul an, în condiţiile în care tarifele au fost mai mari cu 70,10% în luna iulie a acestui an faţă de iulie 2021, potrivit datelor publicate joi de......
Ucraina vrea să termine faza activă a războiului înainte de venirea iernii
Ucraina vrea să termine faza activă a războiului înainte de venirea iernii
Este vital să terminăm faza activă a războiului cu Rusia înainte de venirea iernii, întrucât persistă riscurile de ...
Coca-Cola HBC a suferit o lovitură de 190 de milioane de euro de pe urma ieşirii din Rusia
Coca-Cola HBC a suferit o lovitură de 190 de milioane de euro de pe urma ieşirii din Rusia
Coca-Cola HBC, al doilea producător de băuturi Coca Cola din afara SUA, a anunţat joi că a suferit o lovitură de 190 ...
Inflaţia anuală a scăzut uşor în iulie. Preţurile au continuat să crească faţă de luna trecută – Care au fost cele mai mari scumpiri din ultimul an
Inflaţia anuală a scăzut uşor în iulie. Preţurile au continuat să crească faţă de luna trecută – Care au ...
Rata anuală a inflaţiei a coborât la 14,96% în luna iulie a acestui an, de la 15,1% în iunie, în condiţiile în care ...