Continental achiziționează o nouă clădire în Timișoara pentru a-și extinde capacitatea de producție

Grupul Continental a achiziționat o nouă clădire care include o hală de producție și spații pentru birouri în Parcul Industrial Freidorf Timișoara, pe strada Otto Rudolf.
Robert Stan - mie, 07 apr. 2021, 10:41
Continental achiziționează o nouă clădire în Timișoara pentru a-și extinde capacitatea de producție

Noul spațiu va ajuta la extinderea lanțului de aprovizionare intern și a infrastructurii, iar acum poate optimiza și armoniza mai bine procesele interne legate de stocare, producție locală și intralogistică. De asemenea, va introduce în producție noi sortimente de articole destinate și altor industrii decât cea auto.

„În ultimii 10 de ani de activitate, Continental a investit peste 50 de milioane de euro în fabrica de conducte de aer condiționat și curele de transmisie în care a creat un număr mare de locuri de muncă. Investim constant în tehnologie cu scopul de a îmbunătăți calitatea proceselor și a produselor noastre. În plus, promovăm dezvoltarea noilor tehnologii de protecție a mediului, precum și cele de ergonomie”, a delarat Irina Szekeres, directorul general ContiTech din Timișoara.

În Timișoara, compania are două unităti de producție. Una produce conducte din aluminiu pentru sistemele de aer condiționat, iar cealaltă produce curele de transmisie. Sortimentul conductelor pentru aer condiționat cuprinde tubulatură de aer condiționat de înaltă și joasă presiune, tubulatură de aer condiționat cu schimbător de căldură integrat și tubulatură de aluminiu folosită pentru răcirea bateriilor. Activitatea fabricii de curele de distribuție și transmisie s-a concentrat în mod predominant pe curelele vândute pe piața pieselor de schimb (service auto), ca de exemplu curele multrapezoidale CONTI® UNIPOWER TOUGH GRIP cu stabilitate foarte mare în termen de nealiniere, umezeală și porniri la rece și CONTI® UNIPOWER ECO₂-FLEX, curele foarte flexibile pentru eficiență crescută, consum de combustibil redus și emisii reduse de CO₂.

Continental își transferă o parte din activitățile sale de dezvoltare la Timișoara într-un centru de competență orientat spre viitor, precum și într-un centru de cercetare și dezvoltare, în cadrul căruia sunt create soluții de management termic pentru producătorii de automobile. Centrul de competență înființat în prezent deservește producătorii din Europa de Est și nu numai. Acesta, împreună cu noul centru regional de cercetare și dezvoltare, oferă resurse, echipamente și posibilitatea de a dezvolta produse inovatoare, de a crea și testa noi produse, procese și tehnologii. Centrele includ un laborator de testare, un atelier de prototipuri, posibilități de simulare și experți în diferite tipuri de materiale care ajută la inovarea produselor pentru piață.

În prezent, fabrica de conducte de aer condiționat și curele de transmisie din Timișoara oferă un număr mare de locuri de muncă și acoperă aproape 70.000 de metri pătrați de hale de producție. Continental produce anual aproximativ 17 milioane de curele și aproximativ 9 milioane de conducte de aer condiționat pentru autoturisme, vehicule industriale și comerciale vândute în Europa, Asia și America. De la deschidere până în prezent, locația din Timișoara a livrat în total peste 163 milioane de curele de transmisie și distribuție și peste 128 de milioane de componente pentru sistemele de aer condiționat.

Continental, de peste 20 de ani în România

Anul trecut, grupul german Continantal a aniversat 20 de ani de prezență în România. „Continental și-a început activitatea acum 20 de ani în Timișoara și în România. Sunt mândru de cei 20.000 de specialiști Continental din țară care contribuie din plin la dezvoltarea tehnologiilor din industria auto de mâine. Munca lor, a tuturor – ingineri, specialiști IT , angajații departamentelor centrale, personalul de producție și echipele de conducere – pune zilnic în mișcare viitorul. Împreună creăm produse inovatoare și sigure pentru conducerea autonomă, precum și soluții inteligente pentru conectivitate, iar proiectele care se desfășoară în direcția smart city reprezintă o prioritate pentru echipele românești ”, a declarat și Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental Romania.

În luna martie a acestui an, oficialiii Continental România au anunțat că anul 2020 s-a încheiat, în ciuda pandemiei, cu investiții de peste 150 de milioane de euro în România.

Printre investițile realizate se numără lucrările la noua clădire de birouri a centrului de cercetare și dezvoltare din Timișoara, finalizarea lucrărilor la clădirea din Iași, punerea în aplicare a sistemului de „trigenerare” la fabrica de componente electronice din Timișoara, implementarea noului echipament pentru tratarea emisiilor la fabrica de anvelope din capitala Banatului, precum și investiții în echipamente de ultimă generație în centrul de inginerie și fabrica de componente electronice din Sibiu și în fabricile ContiTech din țară (Carei, Nădab și Timișoara). Pentru 2021 Continental Romania are planificate investiții în valoare comparabilă cu cea de anul trecut.

Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener într-un joint-venture în Iași şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea la finalul anului 2020, aproximativ 20.100 de angajaţi, din care o treime sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Citește și:

– Grupul Continental va investi 150 mil. euro în acest an în România
– Continental investește în start-up-ul Recogni specializat în cipuri pentru recunoașterea obiectelor în timp real

Te-ar mai putea interesa și
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să atingă cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, relevă un studiu......
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace a avertizat cu privire la sugestiile referitoare la îngheţarea războiului ...
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Gara din orașul Curtea de Argeș, care a fost construită la sfârșitul secolului XIX și este monument istoric, dar care ...
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale ...