Continental AG anunţă că vrea să se separă complet de divizia Vitesco. Filiala din România are 3.000 de angajaţi

Producătorul german de anvelope şi componente auto Continental AG a anunţat marţi că a renunţat la un proiect anterior care viza strângerea de capital printr-o ofertă publică iniţială la divizia care produce sisteme de transmisie, Vitesco Technologies, de care acum intenţionează să se separe complet, transmite Reuters. Pe piaţa din România, Continental are aproximativ 5.000 de angajaţi la uzine din Timişoara, Sibiu şi Braşov. Vitesco Technologies își desfășoară activitatea de inginerie (R&D) în Timișoara, Sibiu și Iași, iar în Brașov au loc operațiuni de producție. Numărul de angajați total în România este de 3.000, urmând ca echipele să fie extinse în următorii ani.
Economica.net - mie, 23 oct. 2019, 08:41
Continental AG anunţă că vrea să se separă complet de divizia Vitesco. Filiala din România are 3.000 de angajaţi

Vitesco Technologies România este condusă de Cristian Mihaly, care a lucrat timp de 18 ani în grupul Continental. Sediul central pe țară este în Timișoara.

În România, Vitesco Technologies își desfășoară activitatea de inginerie (R&D) în Timișoara, Sibiu și Iași, iar în Brașov au loc operațiuni de producție. Numărul de angajați total în România este de 3.000, urmând ca echipele să fie extinse în următorii ani.

La nivel global Vitesco Technologies este condusă de Andreas Wolf și are sediul central în Regensburg, de aici fiind coordonată activitatea în 50 de locații la nivel global (40.000 angajați).

Consiliul director de la Continental consideră că situaţia actuală este mult prea imprevizibilă pentru a lansa un IPO la Vitesco Technologies în 2020. În consecinţă, proiectul de separare de această divizie va fi spus votului acţionarilor cu ocazia adunării generale anuale din 30 aprilie 2020 şi ar putea fi pus în practică până la finele anului următor, a precizat Continental.

„Nu există discuţii” în vederea unei alianţe sau tranzacţii cu alţi producători de sisteme de transmisie, a declarat directorul financiar de la Continental, Wolfgang Schäfer. Acesta a mai spus că grupul german nu intenţionează să listeze sau să se separe de alte divizii.

Separat, Continental a raportat marţi o cifră de afaceri de aproximativ 11,1 miliarde euro în trimestrul al treilea, în creştere cu 2,9%, precum şi o marjă ajustată de profit operaţional de 5,6%, faţă de una de 7,1% în urmă cu un an. Din cauza încetinirii preconizate a producţiei auto mondiale grupul german a decis să treacă în conturile sale o depreciere a activelor de 2,5 miliarde euro, în principal legate de achiziţiile făcute înainte de 2008.

„Nu ne aşteptăm ca producţia mondială de autoturisme sau vehicule comerciale uşoare să înregistreze o îmbunătăţire semnificativă în următorii cinci ani şi de aceea am decis să ne revizuim estimările privind evoluţia pieţei pe termen mediu”, a declarat directorul financiar de la Continental, Wolfgang Schäfer.

Pe piaţa din România, Continental are aproximativ 5.000 de angajaţi la uzine din Timişoara, Sibiu şi Braşov.

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Finanțelor oferă spre vânzare o nouă emisiune de titluri de stat Fidelis
Ministerul Finanțelor oferă spre vânzare o nouă emisiune de titluri de stat Fidelis
Ministerul Finanţelor (MF) lansează la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) o nouă emisiune de titluri de stat Fidelis, destinată populaţiei, ajungând astfel la a patra ofertă publică de vânzare......
Consiliul European recomandă României să revină la un deficit bugetar de sub 3% în 2024
Consiliul European recomandă României să revină la un deficit bugetar de sub 3% în 2024
Consiliul European a adoptat vineri o recomandare în cadrul procedurii de deficit excesiv care a fost începută în cazul ...
Al Dahra, care exploatează cea mai mare suprafață de teren arabil din România, investește 20 de milioane de euro în capacități de stocare a lucernei
Al Dahra, care exploatează cea mai mare suprafață de teren arabil din România, investește 20 de milioane de euro în ...
Al Dahra, companie cu origini în Arabia Saudită, acționarul majoritar al Agricost SRL ce exploatează cea mai mare suprafață ...
Drum Expres Oradea – Arad: Consitrans, desemnat câștigător al licitației pentru proiectare
Drum Expres Oradea – Arad: Consitrans, desemnat câștigător al licitației pentru proiectare
Vineri, 18 iunie, a fost desemnat câștigătorul licitației pentru actualizarea Studiului de Fezabilitate și realizarea ...