Continental AG anunţă că vrea să se separă complet de divizia Vitesco. Filiala din România are 3.000 de angajaţi

Producătorul german de anvelope şi componente auto Continental AG a anunţat marţi că a renunţat la un proiect anterior care viza strângerea de capital printr-o ofertă publică iniţială la divizia care produce sisteme de transmisie, Vitesco Technologies, de care acum intenţionează să se separe complet, transmite Reuters. Pe piaţa din România, Continental are aproximativ 5.000 de angajaţi la uzine din Timişoara, Sibiu şi Braşov. Vitesco Technologies își desfășoară activitatea de inginerie (R&D) în Timișoara, Sibiu și Iași, iar în Brașov au loc operațiuni de producție. Numărul de angajați total în România este de 3.000, urmând ca echipele să fie extinse în următorii ani.
Economica.net - mie, 23 oct. 2019, 08:41
Continental AG anunţă că vrea să se separă complet de divizia Vitesco. Filiala din România are 3.000 de angajaţi

Vitesco Technologies România este condusă de Cristian Mihaly, care a lucrat timp de 18 ani în grupul Continental. Sediul central pe țară este în Timișoara.

În România, Vitesco Technologies își desfășoară activitatea de inginerie (R&D) în Timișoara, Sibiu și Iași, iar în Brașov au loc operațiuni de producție. Numărul de angajați total în România este de 3.000, urmând ca echipele să fie extinse în următorii ani.

La nivel global Vitesco Technologies este condusă de Andreas Wolf și are sediul central în Regensburg, de aici fiind coordonată activitatea în 50 de locații la nivel global (40.000 angajați).

Consiliul director de la Continental consideră că situaţia actuală este mult prea imprevizibilă pentru a lansa un IPO la Vitesco Technologies în 2020. În consecinţă, proiectul de separare de această divizie va fi spus votului acţionarilor cu ocazia adunării generale anuale din 30 aprilie 2020 şi ar putea fi pus în practică până la finele anului următor, a precizat Continental.

„Nu există discuţii” în vederea unei alianţe sau tranzacţii cu alţi producători de sisteme de transmisie, a declarat directorul financiar de la Continental, Wolfgang Schäfer. Acesta a mai spus că grupul german nu intenţionează să listeze sau să se separe de alte divizii.

Separat, Continental a raportat marţi o cifră de afaceri de aproximativ 11,1 miliarde euro în trimestrul al treilea, în creştere cu 2,9%, precum şi o marjă ajustată de profit operaţional de 5,6%, faţă de una de 7,1% în urmă cu un an. Din cauza încetinirii preconizate a producţiei auto mondiale grupul german a decis să treacă în conturile sale o depreciere a activelor de 2,5 miliarde euro, în principal legate de achiziţiile făcute înainte de 2008.

„Nu ne aşteptăm ca producţia mondială de autoturisme sau vehicule comerciale uşoare să înregistreze o îmbunătăţire semnificativă în următorii cinci ani şi de aceea am decis să ne revizuim estimările privind evoluţia pieţei pe termen mediu”, a declarat directorul financiar de la Continental, Wolfgang Schäfer.

Pe piaţa din România, Continental are aproximativ 5.000 de angajaţi la uzine din Timişoara, Sibiu şi Braşov.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...