Continental AG şi-a îmbunăţit ţinta de profit şi se aşteaptă la vânzări record în 2014

Continental AG, al doilea mare producător european de componente auto şi anvelope, a revizuit în creştere estimările privind profitul din acest an, după ce câştigurile din primul trimestru au urcat semnificativ, transmite Bloomberg.
Economica.net - vin, 25 apr. 2014, 11:26
Continental AG şi-a îmbunăţit ţinta de profit şi se aşteaptă la vânzări record în 2014

În perioada ianuarie-martie 2014, profitul înainte de taxe şi dobânzi, excluzând câştigurile legate de achiziţii, au urcat cu aproape 20%, la 953 milioane de euro (1,32 miliarde de dolari). Veniturile companiei germane au crescut cu 4,4%, la 8,4 miliarde de euro.

Continental se aşteaptă acum ca profitul operaţional ajustat să fie ‘confortabil’ peste 10,5% din vânzări în 2014, în timp ce prognoza anterioară indica o marjă de profit de cel puţin 10%.

De asemenea, compania se aşteaptă să înregistreze în 2014 al cincilea an consecutiv de vânzări record.

Vineri, acţiunile Continental au scăzut la bursa de la Frankfurt cu 3,3%, la 168,60 euro. În ultimele 12 luni titlurile companiei au urcat cu 91%, evaluând Continental la 34,3 miliarde de euro.

Recent, compania şi-a reafirmat obiectivele pentru 2014, respectiv o creştere de 5% a vânzărilor până la 35 de miliarde de euro, după ce în 2013 veniturile au crescut cu 2%, până la 33,3 miliarde de euro.

Luna trecută, Continental a anunţat că în viitor se va orienta pe achiziţii care sunt profitabile şi care îi vor spori independenţa faţă de industria auto.

În februarie, compania a plătit 1,4 miliarde de euro pentru Veyance Technologies în ideea de a-şi întări divizia ContiTech de produse din plastic şi cauciuc.

Odată cu preluarea Veyance Technologies, proporţia veniturilor generate de Continental din afara industriei auto va creşte până la 32% de la 28%. Obiectivul grupului german este să majoreze această proporţie până la 40%.

În paralel, Continental a anunţat că în 2013 profitul său net a rămas stabil la 1,92 miliarde de euro. Cu toate acestea, compania intenţionează să majoreze dividendele cu 11% până la 2,50 euro pe acţiune.

Pe piaţa din România, Continental are aproximativ 5.000 de angajaţi la uzine din Timişoara, Sibiu şi Braşov.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...