Continental AG va investi 250 milioane de euro în fabrica sa din China

Grupul german Continental AG va investi 250 milioane de euro (279,6 milioane de dolari) pentru a extinde capacitatea fabricii sale de anvelope Hefei din China, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 04 iun. 2015, 06:15
Continental AG va investi 250 milioane de euro în fabrica sa din China

Productia anuala va creste pâna în 2019 la 14 milioane de anvelope auto, de la cinci milioane în prezent, iar pâna în 2025 productia de cauciucuri pentru biciclete va ajunge la 13 milioane, de la doua milioane în prezent, a anuntat miercuri Continental.

Datorita extinderii uzinei, numarul locurilor de munca va creste de la 1.150 în prezent la 2.700, a declarat Nikolai Setzer, membru al Board-ului Continental AG, al doilea mare producator european de componente auto si anvelope, scrie Agerpres.

Vânzarile din Asia ale companiei germane ar urma sa reprezinte 30% din cifra de afaceri globala pâna în 2020, de la o cincime în prezent. Numai în China, Continental va investi un miliard de euro în urmatorii cinci ani.

Luna trecuta, Continental si-a îmbunatatit estimarile privind cresterea vânzarilor în 2015, pentru a doua oara în acest an, pe fondul deprecierii euro si a recentelor achizitii.

Anul acesta, vânzarile vor creste cu 11%, la 38,5 miliarde de euro (43 miliarde de dolari), a anuntat directorul general, Elmar Degenhart. În luna ianuarie, compania germana estimase un avans al veniturilor de aproximativ 9%, în 2015.

Profitul înainte de taxe si dobânzi, excluzând elementele exceptionale, va depasi 10,5% din vânzari anul acesta, a anuntat compania germana, iar pâna la sfârsitul deceniului vânzarile anuale vor creste cu 45%, la 50 de miliarde de euro.

Continental a urmat exemplul clientilor sai din Germania – de exemplu Volkswagen si Daimler – si s-a extins pe alte piete, cum ar fi SUA si China, pentru a reduce efectul declinului auto din Europa.

Pe piata din România, Continental are aproximativ 5.000 de angajati la uzine din Timisoara, Sibiu si Brasov.

Te-ar mai putea interesa și
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Statele membre ale Uniunii Europene au exportat anul trecut în ţările din afara blocului comunitar 867.000 de tone de ciocolată şi batoane de ciocolată, cu 2% mai mult faţă de 2022 (852.000......
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
România are un preţ la energie electrică cel mai mic din regiune, fiind un efect al investiţiilor în "energie verde, ...
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Prăbuşirea podului Francis Scott Key din Baltimore are efecte diferite asupra producătorilor de automobile din Germania, ...
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv în sarcina autorităţilor
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv ...
Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, ...