Continental analizează vânzarea unor active pentru consolidarea profitului

Producătorul german de componente auto şi anvelope Continental AG analizează vânzarea anumitor active din domeniul automotive, inclusiv a diviziei de mobilitate autonomă, în contextul în care este presat să îşi consolideze profitabilitatea, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar.
AGERPRES - mie, 18 oct. 2023, 11:57
Continental analizează vânzarea unor active pentru consolidarea profitului

Potrivit surselor, directorii şi membrii Consiliului de supraveghere de la Continental au evaluat mai multe unităţi din cadrul diviziei automotive şi este posibil să anunţe planuri destinate eliminării unora din cele mai puţin profitabile unităţi cu prilejul reuniunii cu investitorii care va fi organizată pe data de 4 decembrie, scrie Agerpres.

Printre opţiunile analizate se numără vânzarea sau adăugarea unor parteneri la divizia de mobilitate autonomă, care are nevoie noi investiţii în valoare de sute de milioane de euro. Sursele au adăugat că grupul german ar putea analiza şi vânzarea unei părţi sau a întregii divizii de user experience, care produce display-uri şi sisteme de divertisment pentru automobile.

Preşedintele Consiliului de supraveghere, Wolfgang Reitzle, lucrează la un plan de restructurare a Continental în numele acţionarului principal, familia Schaeffler. Reitzle, care ocupă postul de preşedinte al board-ului din 2009, ar urma să demisioneze la următoarea AGA dar este posibil să îşi prelungească mandatul dacă va fi nevoie să supervizeze procesul de restructurare, au adăugat sursele.

Tot sursele susţin că o serie de fonduri de investiţii, inclusiv Apollo Global Management Inc., studiază posibile tranzacţii care să vizeze unele din operaţiunile Continental. Grupul german a primit semnale şi de la unii furnizori rivali care ar fi interesaţi de o parte din afacerile sale. Însă discuţiile sunt în derulare şi nu există nicio certitudine că se vor finaliza printr-o tranzacţie, au adăugat sursele.

Continental încearcă să pună capăt tendinţei de reducere a profitabilităţii la divizia sa automotive, care a început să rămână în urma rivalilor în procesul de tranziţie la vehiculele electrice, astfel că preţul acţiunilor Continental s-a redus la jumătate în ultimii cinci ani.

Compania germană este gata să vândă o parte din afaceri dacă aceasta ajută la protejarea viitorului, a declarat luna trecută directorul general de la Continental, Nikolai Setzer înrt-un interviu pentru Welt am Sonntag. Acesta a adăugat că are loc şi un proces de analiză a celei mai bune structuri de proprietate pentru divizia ContiTech.

Grupul Continental are aproximativ 232.000 de angajaţi la nivel mondial, dintre care 59.000 în Germania.

Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. Continental avea la finalul anului 2018 peste 20.000 de angajaţi în România, din care o treime erau ingineri şi informaticieni în centrele de cercetare şi dezvoltare.

Te-ar mai putea interesa și
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) reaminteşte că, luni şi marţi, serviciile publice comunitare care eliberează permise de conducere, certificate de înmatriculare, paşapoarte, respectiv......
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie intenţionează să-şi vândă participaţia în cea mai mare centrală pe bază de cărbune din Maroc (SAFIEC), pentru ...
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Ford Pro, divizia de vehicule comerciale a companiei americane, a anunțat introducea opțiunii de autonomie extinsă pentru ...
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Oficialii producătorului chinez Xpeng au declarat la expoziția auto de la Beijing că iau în calcul o investiție într-o ...