Continental investeşte 14,5 milioane de euro în noua fabrică din Serbia

Grupul german Continental AG a investit 14,5 milioane de euro în noua fabrică deschisă în Serbia, la Subotica, unde vor fi peste 1.150 de angajaţi în anii următori, transmite Tanjug.
Economica.net - mie, 08 mart. 2017, 11:24
Continental investeşte 14,5 milioane de euro în noua fabrică din Serbia

Continental AG, prezent şi pe piaţa din România, este al doilea mare producător european de componente auto şi anvelope.

Premierul sârb Aleksandar Vucic, prezent la ceremonia de inaugurare, a declarat că deschiderea fabricii reprezintă o nouă dovadă a faptului că Executivul îşi onorează fiecare promisiune făcută investitorilor.

‘Guvernul Serbiei a alocat peste trei milioane de euro în fabrică, unde vor putea lucra şi cetăţenii din alte oraşe apropiate de Subotica, această localitate înregistrând un declin al şomajului’, a afirmat Vucic.

Acesta a adăugat că este mândru că 33.000 de cetăţeni sârbi sunt angajaţi în companii germane şi speră că în următorii doi ani numărul acestora va depăşi 50.000.

Luna trecută, Continental a anunţat că va investi 250 de milioane de euro în prima fază a construcţiei unei fabrici de anvelope în Thailanda.

A şasea fabrică de anvelope a Continental din Asia va fi situată în Rayong, o provincie aflată la aproximativ 140 kilometri de Bangkok, şi va fi operaţională din 2019.

Continental AG a raportat recent o creştere a vânzărilor cu 3% anul trecut, datorită rezultatelor foarte bune înregistrate la divizia auto şi a majorării cererii de anvelope de iarnă în ultimele trei luni din 2016.

Marja de profit s-a situat la aproximativ 10,7% în 2016, la vânzări de aproximativ 40,5 miliarde de euro.

Pentru 2017, Continental estimează o creştere a vânzărilor de peste 6%, la mai mult de 43 de miliarde de euro (45,3 miliarde de dolari), în timp ce marja de profit ar urma să depăşească 10,5%.

Pe piaţa din România, Continental are aproximativ 5.000 de angajaţi la uzinele din Timişoara, Sibiu şi Braşov.

Te-ar mai putea interesa și
Agricultură și energie verde. Danezii de la FirstFarms investesc în fotovoltaice și vor pe termen lung să vândă curent
Agricultură și energie verde. Danezii de la FirstFarms investesc în fotovoltaice și vor pe termen lung să vândă curent
FirstFarms/AS, un grup de societăţi deţinute de mai mulţi investitori danezi foarte activi pe piaţa terenurilor arabile din România, continuă investițiile pe plan local atât în zona......
Cosmin Păunescu, ASF: Companiile nu vor mai putea accesa surse ieftine de finanțare dacă nu îmbrățișează criteriile ESG  – (Video)
Cosmin Păunescu, ASF: Companiile nu vor mai putea accesa surse ieftine de finanțare dacă nu îmbrățișează criteriile ...
Cosmin Păunescu, șef serviciu ASF, a explicat într-un podcast susținut de Economica despre impactul Directivei privind ...
Posesorii de carduri Revolut vor putea achiziţiona din România acţiuni de pe Bursa americană prin platforma de trading a băncii online
Posesorii de carduri Revolut vor putea achiziţiona din România acţiuni de pe Bursa americană prin platforma de trading ...
Revolut își extinde platforma de trading disponibilă pentru clienții din Spațiul Economic European (SEE), inclusiv România. ...
Ministerul Finanțelor propune înghețarea tarifelor polițelor RCA la nivelul înregistrat în 28 februarie 2023
Ministerul Finanțelor propune înghețarea tarifelor polițelor RCA la nivelul înregistrat în 28 februarie 2023
Ministerul Finanţelor a publicat luni un nou proiect de HG privind stabilirea tarifelor de primă maxime de către societăţile ...