Continental nu va efectua achiziţii semnificative în următoarele luni – Wolfgang Schaefer

Continental AG, al doilea mare producător european de componente auto şi anvelope, nu intenţionează să efectueze achiziţii semnificative în următoarele luni, după ce în februarie a cumpărat grupul american Veyance Technologies, transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - joi, 31 iul. 2014, 09:57
Continental nu va efectua achiziţii semnificative în următoarele luni - Wolfgang Schaefer

‘Nu ne aşteptăm la o altă preluare majoră în următoarele luni’, a afirmat joi directorul financiar al companiei germane, Wolfgang Schaefer, într-un interviu acordat Reuters.

Pe de altă parte, Continental, care şi-a redus datoria netă şi deţine lichidităţi de aproape şase miliarde de euro, va continua să analizeze oportunităţile de preluare a unor companii mai mici din afara sectorului auto, a explicat Schaefer. Acesta a adăugat că firma este în grafic pentru a înregistra în 2014 al cincilea an consecutiv de vânzări record, estimate la 34,5 miliarde de dolari, în pofida fluctuaţiilor valutare. Continental a anunţat recent că în viitor se va orienta pe achiziţii care sunt profitabile şi care îi vor spori independenţa faţă de industria auto.

Criza din Ucraina afectează afacerile Continental în Rusia dar compania obţine mai puţin de 1% din veniturile grupului de pe piaţa rusă, a subliniat directorul financiar al companiei germane. ‘Nu ne aşteptăm la redresarea situaţiei în următoarele luni’, a declarat Schaefer, adăugând că producţia auto în Rusia a scăzut în primul semestru cu 10%.

Joi, acţiunile Continental au scăzut cu 2,4%, la 160,80 euro, la Bursa de la Frankfurt. Anul acesta, titlurile au urcat cu 0,8%, evaluând compania la 32,1 miliarde de euro (43 miliarde de dolari).

În trimestrul doi din 2014 profitul operaţional ajustat a urcat cu 2,6%, la 1,005 miliarde de euro, în linie cu estimările analiştilor de 1,006 miliarde de euro, în timp ce veniturile au scăzut cu 0,2%, la 8,53 miliarde de euro, din cauza fluctuaţiilor valutare. Euro s-a apreciat anul acesta faţă de monedele din Argentina, Chile şi Rusia.

Continental se aşteaptă acum ca profitul operaţional ajustat să fie în jur de 11% din vânzări în 2014, în timp ce prognoza anterioară indica o marjă de profit de cel puţin 10,5%.

În februarie, compania a plătit 1,4 miliarde de euro pentru Veyance Technologies în ideea de a-şi întări divizia ContiTech de produse din plastic şi cauciuc.

Odată cu preluarea Veyance Technologies, proporţia veniturilor generate de Continental din afara industriei auto va creşte până la 32% de la 28%. Obiectivul grupului german este să majoreze această proporţie până la 40%.

Pe piaţa din România, Continental are aproximativ 5.000 de angajaţi la uzine din Timişoara, Sibiu şi Braşov. AGERPRES/(AS – autor: Mihaela Dicu, editor: Andreea Marinescu)

Te-ar mai putea interesa și
Compania românească de tehnologie 2Performant a încheiat primul semestru cu afaceri în creștere cu 49%
Compania românească de tehnologie 2Performant a încheiat primul semestru cu afaceri în creștere cu 49%
2Performant, companie de tehnologie și liderul pieței de marketing afiliat din România, raportează o cifră de afaceri de 16 milioane de lei în primul semestru al anului, în creștere cu 49%......
ONRC: Aproape 16.447 de firme au fost dizolvate în primul semestru din 2022
ONRC: Aproape 16.447 de firme au fost dizolvate în primul semestru din 2022
Numărul firmelor dizolvate a crescut cu 15,3%, în primele şase luni din acest an, până la 16.447, faţă de 14.265, ...
Un an de Glovo Express în România. 12 unități inaugurate, în cinci orașe, echivalentul a peste 10% din magazinele deschise la nivel global
Un an de Glovo Express în România. 12 unități inaugurate, în cinci orașe, echivalentul a peste 10% din magazinele deschise ...
La un an de la lansarea Glovo Express, Glovo, unul dintre cei mai importanți jucători din lume pe zona de livrare din mai ...
Gazele s-au scumpit cu peste 70% în ultimul an, iar combustibilii cu 35,63%. Preţul la ulei a crescut cu 51,86%
Gazele s-au scumpit cu peste 70% în ultimul an, iar combustibilii cu 35,63%. Preţul la ulei a crescut cu 51,86%
Gazele s-au scumpit cel mai mult în ultimul an, în condiţiile în care tarifele au fost mai mari cu 70,10% în luna iulie ...