Continental şi-a îmbunătăţit estimările privind creşterea profitului în 2015, pe fondul deprecierii euro

Grupul german Continental AG a revizuit în creştere estimările privind ţinta de profit din acest an, pe fondul deprecierii euro şi al majorării cererii în Asia şi Europa, transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - mar, 04 aug. 2015, 09:02
Continental şi-a îmbunătăţit estimările privind creşterea profitului în 2015, pe fondul deprecierii euro

Al doilea mare producător european de componente auto şi anvelope se aşteaptă ca profitul înainte de taxe şi dobânzi, excluzând elementele excepţionale, să se cifreze la 11% din vânzări anul acesta, comparativ cu un avans de 10,5% estimat în iunie, scrie Agerpres.

‘Am dovedit cât de puternici suntem într-un mediu dificil şi după rezultatele bune din primul trimestru am înregistrat din nou creştere în perioada aprilie – iunie 2015. În pofida încetinirii ritmului de creştere a producţiei auto în Asia, ne aşteptăm la o creştere stabilă în semestrul doi’, a afirmat directorul general al Continental AG, Elmar Degenhart.

Deprecierea euro, declinul preţului ţiţeiului şi al altor materii prime a ajutat compania germană să-şi reducă costurile în acest an. Vânzările către companiile locale din China, şi, într-o măsură mai redusă, către producătorii auto străini prezenţi pe această piaţă, au ajutat Continental să compenseze încetinirea pieţei auto chineze, a apreciat analistul Edoardo Spina, de la Exane BNP Paribas, în Londra.

Profitul operaţional ajustat a urcat în trimestrul doi din 2015 cu 25%, la 1,25 miliarde de euro (1,37 miliarde de de dolari), de la un miliard de euro în perioada similară din 2014, depăşind estimările analiştilor, de 1,19 miliarde de euro. Veniturile au crescut cu 18%, la 10 miliarde de euro iar pentru acest an compania se aşteaptă la venituri de 38,5 miliarde de euro.

Recent, Continental a anunţat că va investi 250 milioane de euro (279,6 milioane de dolari) pentru a extinde capacitatea fabricii sale de anvelope Hefei din China. Producţia anuală va creşte până în 2019 la 14 milioane de anvelope auto, de la cinci milioane în prezent, iar până în 2025 producţia de cauciucuri pentru biciclete va ajunge la 13 milioane, de la două milioane în prezent, a anunţat miercuri Continental.

Vânzările din Asia ale companiei germane ar urma să reprezinte 30% din cifra de afaceri globală până în 2020, de la o cincime în prezent. Numai în China, Continental va investi un miliard de euro în următorii cinci ani.

Continental a urmat exemplul clienţilor săi din Germania – de exemplu Volkswagen şi Daimler – şi s-a extins pe alte pieţe, cum ar fi SUA şi China, pentru a reduce efectul declinului auto din Europa.

Pe piaţa din România, Continental are aproximativ 5.000 de angajaţi la uzine din Timişoara, Sibiu şi Braşov.

Te-ar mai putea interesa și
Coca-Cola HBC a suferit o lovitură de 190 de milioane de euro de pe urma ieşirii din Rusia
Coca-Cola HBC a suferit o lovitură de 190 de milioane de euro de pe urma ieşirii din Rusia
Coca-Cola HBC, al doilea producător de băuturi Coca Cola din afara SUA, a anunţat joi că a suferit o lovitură de 190 de milioane de euro în prima jumătate a acestui an, din cauza costurilor......
Inflaţia anuală a scăzut uşor în iulie. Preţurile au continuat să crească faţă de luna trecută – Care au fost cele mai mari scumpiri din ultimul an
Inflaţia anuală a scăzut uşor în iulie. Preţurile au continuat să crească faţă de luna trecută – Care au ...
Rata anuală a inflaţiei a coborât la 14,96% în luna iulie a acestui an, de la 15,1% în iunie, în condiţiile în care ...
Salariul mediu net a crescut în iunie cu 49 de lei şi a ajuns la 3.977 lei
Salariul mediu net a crescut în iunie cu 49 de lei şi a ajuns la 3.977 lei
Câştigul salarial mediu net a fost, în iunie, de 3.977 lei, mai mare cu 49 de lei (+1,2%), faţă de valoarea consemnată ...
Euro creşte la 5,11 lei, inflaţia scade, dar rămâne peste 10%. Deficitul creşte, economia decelerează – prognoză CFA România pentru următoarele 12 luni
Euro creşte la 5,11 lei, inflaţia scade, dar rămâne peste 10%. Deficitul creşte, economia decelerează – prognoză ...
Analiştii CFA România anticipează o decelerare a economiei în următoarele 12 luni şi o inflaţie care va rămâne exprimată ...