Continental va reloca o parte a producţiei din cauza războiului comercial dintre China şi SUA

Economica.net
07 08. 2019
continental_16471300_39645600

Directorul financiar Wolfgang Schaefer a afirmat pentru Reuters că firma este bine poziţionată, dar a adăugat că „problemele legate de tarifele vamale îi determină din ce în ce mai mult pe clienţii noştri să-şi revizuiască locul în care îşi exercită activitatea. Ca rezultat, vom face şi noi la fel”. Întrebat despre potenţiale concedieri, oficialul Continental a refuzat să comenteze şi a precizat că discuţiile sunt în derulare.

Tot miercuri, Continental a anunţat reduceri semnificative de costuri, după ce în trimestrul doi din 2019 profitul net a scăzut cu 41%, din cauza cererii mai mici pentru vehicule în China şi a investiţiilor masive pentru maşini electrice şi autonome.

„Răspundem la declinul pieţei prin asigurarea unei discipline riguroase a costurilor şi îmbunătăţirea competitivităţii”, a afirmat directorul general al firmei germane, Elmar Degenhart. Acesta a atras atenţia asupra „provocărilor semnificative” cu care se confruntă pieţele auto din Europa, America de Nord şi China.

În trimestrul doi din 2019, profitul net a scăzut la 485 milioane de euro (543 milioane de dolari), în timp ce veniturile au înregistrat un declin de 1%, la 11,26 miliarde de euro.

La Bursa de la Frankfurt, acţiunile Continental înregistrat miercuri dimineaţă un avans de 0,2% în timp ce indicele principal DAX a urcat cu 0,7%.

Problemele din industria auto afectează şi rivalele Continental, ZF Friedrichshafen şi Bosch, care au emis deja avertizări de profit.

Continental, o companie cu o cifră de afaceri anuală de 44 de miliarde de euro şi 244.000 de angajaţi pe plan global, are două divizii principale: divizia auto, care produce şasiuri şi elemente de siguranţă, precum şi interioare, în timp ce divizia de anvelope regrupează marca de anvelope cu acelaşi nume şi ContiTech, un producător de benzi rulante pentru vehicule off-road.

Pe piaţa din România, Continental are aproximativ 5.000 de angajaţi la uzine din Timişoara, Sibiu şi Braşov.