1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

Companii

Lupta pentru reparaţia Săgeţilor Albastre: Francezii licitează 45 de mil. de euro

Alstom România a oferit un preţ de 200 de milioane de lei pentru reparaţia şi mentenanţa pe trei ani a trenurilor Săgeata Albastră, aflate în exploatarea CFR Călători. Câştigătorul licitaţiei, la care mai participă Astra Vagoane Arad şi Electroputere VCU, se va afla în această lună. Comisia de Licitaţie analizează acum dacă toate criteriile tehnice cerute sunt îndeplinite. Ofertele financiare deja s-au deschis

04 ian, 2014 | | ECONOMICA.net

Câştigătorul licitaţiei pentru reparaţia şi mentenanţa trenurilor Săgeata Albastră ale CFR Călători se va decide în prima parte a lunii ianuarie, Comisia de Licitaţii fiind acum în faza de evaluare a ofertelor tehnice ale celor doi participanţi, Alstom şi asocierea dintre Astra Vagoane Călători şi Electroputere VCU. Ofertele financiare au fost defăcute în urmă cu trei săptămâni, însă reprezentanţii CFR Călători afirmă că nu le pot dezvălui pentru că  „are obligaţia de a asigura garantarea protejării acelor informaţii pe care operatorul economic le precizează ca fiind confidenţiale, în măsura în care, în mod obiectiv, dezvăluirea acestor informaţii ar prejudicia interesele legitime ale operatorului economic”. Totuşi, Gabriel Stanciu, directorul Alstom Romania nu s-a ferit să -şi facă publică oferta: circa 200 de milioane de lei, foarte aproape de preţul maxim estimat de CFR Călători, 220 de milioane de lei.”Sunt două contracte subsecvente în contractul cadru, pentru fiecare am licitat 100 de milioane de lei. Aşteptăm să vedem ce iese, nu e niciun dezastru dacă nu câştigăm”, a spus Stanciu.

Reprezentanţii consorţiului Astra – Electroputere  nu au dezvăluit suma licitată.

Potrivit legislaţiei în vigoare, autoritatea contractantă trebuie să anunţe câştigătorul licitaţiei în termen de 25 de zile de la desfacerea ofertelor. În anumite cazuri excepţionale, se poate prelungi această perioadă.

Contractul de mentenanţă se încheie pe o perioadă de trei ani, are o valoare minimă de 1 milion de euro şi una estimată maximă de 50 de milioane de euro, reparaţiile se vor desfăşura la sediul adjudecatarului iar banii provin din bugetul propriu al CFR Călători.

Comisia de Licitaţii a CFR Călători este compusă din Valentin Dorobanţu, directorul companiei, Elena Miu, director economic, Carmen Popescu, directorul de achiziţii, Gabriel Protopopu, director mentenanţă, Liviu Pescăraşu, director material rulant, Teodor Gavriş, sef serviciu automotoare, Georgeta Manole, şef serviciu achiziţii şi Nina Botezatu, şef proiect.

Automotorul Desiro SR20D, popular denumit Săgeata Albastră, este construit de Siemens Germania la uzinele Astra Vagoane Călători Arad şi circulă pe căile ferate româneşti din 2003. În total, există în exploatare un număr de 120 de garnituri de tren.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO