1EUR = 4.7791 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Contractul de mandat în directoratul Transelectrica al lui Ion Smeeianu încetează din 26 mai, prin acordul părţilor

Contractul de mandat în directoratul Transelectrica al lui Ion Smeeianu va înceta din 26 mai prin acordul părţilor, informează, miercuri, compania, potrivit Agerpres.

25 mai, 2016 | Agerpres

'Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice 'Transelectrica' SA informează acţionarii şi investitorii că, începând cu data de 26 mai 2016, va înceta prin acordul părţilor contractul de mandat al domnului Ion Smeeianu', potrivit unui comunicat al companiei postat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Totodată, Transelectrica anunţă că, tot de joi, 26 mai, va înceta prin acordul părţilor contractul de mandat al altui membru al directoratului, respectiv Cătălin Lucian Chimirel.

'În prezent, directoratul îşi desfăşoară activitatea cu membrii aflaţi în funcţie la data prezentului comunicat. Locurile vacante din directorat urmează a fi ocupate urmare a procedurii de selecţie, conform prevederilor OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice şi ale Actului Constitutiv, procedură ce se derulează sub coordonarea Comitetului de Nominalizare şi Remunerare din cadrul Consiliului de Supraveghere', se spune în document.

Ion Smeeianu a fost numit de către Consiliul de Supraveghere al Transelectrica în funcţia de membru al Directoratului în urmă cu un an, respectiv din data de 12 mai 2015, dată la care acesta a şi acceptat mandatul, potrivit unui comunicat al companiei. În conformitate cu prevederile art. 23 alin. (3) din Actul constitutiv al companiei Transelectrica, mandatul lui Ion Smeeianu a fost acordat pentru perioada care a rămas până la expirarea mandatului membrului de directorat pe care l-a înlocuit, adică până la data de 16 septembrie 2017.

Ion Smeeianu a fost şef al Poştei Române în anii 2013 şi 2014 (până în iunie).

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO