Contractul pentru consultanţă în privatizarea Poştei Române a fost semnat

Reprezentanţii Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) şi cei ai consorţiului format din KPMG România şi Ţuca Zbârcea şi Asociaţii au semnat contractul privind acordarea de servicii specializate de consultanţă în procesul de privatizare al Poştei Române.
Economica.net - vin, 28 sept. 2012, 16:17
Contractul pentru consultanţă în privatizarea Poştei Române a fost semnat

Potrivit unui comunicat al MCSI, remis, vineri, AGERPRES, contractul se va derula până la finele acestui an, conform calendarului agreat cu Fondul Monetar Internaţional.

Consultantul desemnat va asista MCSI pentru realizarea obiectivelor procesului de privatizare şi va acorda consultanţă privind planificarea şi realizarea privatizării.

Principalele etape care urmează să se desfăşoare au în vedere analiza cadrului legislativ, reglementativ şi de privatizare, evaluarea Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) şi propunerea strategiei de privatizare. Totodată, consorţiul format din KPMG România şi Ţuca Zbârcea şi Asociaţii se va ocupa de pregătirea tuturor demersurilor de atragere a investitorului strategic, de derularea etapelor de selecţie a investitorului agreat şi încheierea tuturor acordurilor necesare finalizării procesului cu investitorul strategic selectat.

‘Am finalizat a doua etapă în derularea procesului de privatizare şi urmează o perioadă plină de pregătiri, întâlniri, negocieri. Ne-am propus să încheiem demersurile de privatizare la finele acestui an. Există deja investitori, inclusiv administraţii poştale internaţionale, care s-au arătat interesate de a investi în Poşta Română’, a declarat Dan Nica, ministrul Comunicaţiilor.

Discuţiile de negociere a contractului între Comisia de Evaluare şi Selecţie a Consultantului şi reprezentanţii consultantului selectat s-au purtat în perioada 24 – 27 septembrie 2012.

Lansarea procedurii de achiziţie de servicii de consultanţă s-a făcut pe 6 august 2012, când a fost publicat anunţul pentru selectarea unui consultant de reputaţie internaţională – bancă de investiţii sau firmă de consultanţă, cu experienţă în privatizare. Depunerea ofertelor s-a putut face în perioada 10 august – 10 septembrie 2012. Trei companii au cumpărat caietul de sarcini, iar două dintre ele au depus oferte, respectiv KPMG România şi casa de avocatura Ţucă Zbârcea&Asociaţii şi PricewaterhouseCoopers.

În contextul discuţiilor cu Fondul Monetar Internaţional, Guvernul a decis, prin Hotărârea Guvernului 761/31 iulie 2012 de aprobare a strategiei de privatizare a C.N. Poşta Română S.A., să lanseze procesul de privatizare a CNPR prin majorarea capitalului social al companiei, care să conducă la atragerea unui investitor strategic în acţionariat, cu minim 20% din acţiuni.

Poşta Română este cel mai mare operator de servicii poştale, cu o reţea teritorială de aproximativ 7.100 de oficii poştale şi peste 32.000 de angajaţi. Statul român deţine 75% din acţiuni la Poşta Română, în timp ce restul de 25% este deţinut de Fondul Proprietatea.

Te-ar mai putea interesa și
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor poliţelor RCA. Executivul a aprobat actul normativ promovat de......
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Operatorul de stații de încărcare pentru mașini electrice Eldrive România a comandat peste 300 de stații MOON Power ...
Kaufland lansează aplicația pentru încărcarea mașinilor electrice la cele 150 de stații din parcările magazinelor
Kaufland lansează aplicația pentru încărcarea mașinilor electrice la cele 150 de stații din parcările magazinelor
Kaufland România lansează E-Mobility, proiectul prin care posesorii Kaufland Card cu mașini electrice au posibilitatea ...
Nicușor Dan: S-a reactivat suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2 și 4
Nicușor Dan: S-a reactivat suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2 și 4
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat într-o conferință de presă că PUZ-urile sectoarelor 2 și 4 ...