1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 18 º

Auto

Contre la Dacia: Administraţia propune contract colectiv de muncă pe doi ani, sindicatele refuză

La Dacia au reînceput negocierile pentru Contractul Colectiv de Muncă (CCM), pentru 2015, iar de această dată Administraţia a venit cu o propunere de CCM pe o durată de doi ani, au declarat pentru 0-100.ro surse apropiate discuţiilor. Propunerea nu e pe placul sindicatului deoarece oamenii nu ar mai avea dreptul la grevă în fiecare an, ci doar o dată la doi ani, potrivit surselor citate.

16 dec, 2014 | 0-100.ro


Situatia este de inteles de ambele parti. Grupul Renault isi doreste un mediu mai previzibil in care sa-si desfasoare activitatea, fara amenintarea protestelor in fiecare debut de an. Oficialii companiei spun ca in fiecare an au fost cresteri salariale, iar nivelul salarizarii este acum unul decent, comparativ cu posturi similare din industria romaneasca.

Sindicatul se uita mai degraba la interesul imediat al angajatilor si preseaza in fiecare an pentru cresteri semnificative ale salariilor (din punct de vedere procentual, nu valoric – n.r.).

Situatia este delicata deoarece uzina din Maroc a Grupului Renault este tot mai competitiva. Acolo sunt produse modelele Lodgy, Dokker, Dokker Van si Sandero (o parte din productia din Romania fiind mutata acolo – n.r.).

 


Citeşte pe larg, pe 0-100.ro.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO