Controale la Enel, E.ON şi CEZ, după defecţiunile din ultimele zile

Departamentul pentru Energie şi Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) au început un control la distribuitorii de energie, după ce peste 400 de posturi de transformare au rămas fără curent ca urmare a liniilor avariate de ninsori şi viscol, au declarat, pentru AGERPRES, surse din Departamentul pentru Energie.
Economica.net - joi, 30 ian. 2014, 14:12
Controale la Enel, E.ON şi CEZ, după defecţiunile din ultimele zile

‘Peste 400 de staţii de transformare au rămas nealimentate zilele trecute, după ce liniile au căzut, ceea ce nu este normal, chiar şi în condiţii de vreme severă, viscol şi ninsori. Am demarat o anchetă să vedem ce investiţii s-au făcut în reţelele de distribuţie, inclusiv din punctul de vedere al calităţii acestor investiţii’, au spus sursele citate.

Astfel, ANRE a trimis miercuri, 29 ianuarie, o adresă către toţi distribuitorii de energie din ţară, respectiv cei trei privaţi (Enel, E.ON şi CEZ) şi cei trei distribuitori de stat (Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Nord şi Electrica Transilvania Sud).

‘În vederea efectuării analizei investiţiilor realizate de operatorii de distribuţie concesionari în perioada 2005-2013, pe categorii de instalaţii, vă rugăm să ne transmiteţi datele aferente programelor de investiţii din această perioadă. Datele vor fi transmise (…) până cel târziu la data de 30 ianuarie 2014’, se arată în solicitarea ANRE.

Departamentul pentru Energie le cere distribuitorilor privaţi aceste date, precizând că doreşte şi informaţii privind calitatea serviciilor.

‘Conducerea Departamentului pentru Energie doreşte să fie informată în privinţa investiţiilor şi modernizărilor realizate la infrastructura reţelelor electrice de distribuţie, conform sarcinilor asumate prin contractul de privatizare. Acestea se vor prezenta detaliat, pe tip de lucrări, valoare şi an PIF (punere în funcţiune – n.r.). De asemenea, vă rugăm să ne precizaţi care dintre aceste investiţii au fost recunoscute de ANRE pentru suportarea acestora în factura consumatorului’, solicită oficialii Departamentului pentru Energie, în adresa din 29 ianuarie.

‘Aşa după cum cunoaşteţi, contractul de privatizare prevede inclusiv îmbunătăţirea calităţii, siguranţei şi eficientizării serviciilor prestate clienţilor. Din acest punct de vedere, vă rugăm să ne comunicaţi în ce măsură acestea au fost realizate’, mai scriu cei de la Departamentul pentru Energie.

Solicitarea lor este transmisă directorilor generali ai Enel Distribuţie Muntenia, E.ON Moldova Distribuţie şi CEZ Distribuţie şi, spre ştiinţă, directorului general al Electrica, Ioan Roşca, preşedintelui ANRE, Niculae Havrileţ, şi preşedintelui Comisiei de industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, Iulian Iancu.

De la finele săptămânii trecute, mai multe zeci de localităţi au rămas fără curent în jumătatea de sud a ţării, regiune unde a nins abundent şi unde au fost emise mai multe avertizări de vreme rea.

Enel distribuie electricitate în zonele Dobrogea, Banat şi Muntenia Sud, E.ON operează în Moldova, iar CEZ activează în Oltenia.

Te-ar mai putea interesa și
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel naţional, nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate......
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr ...
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...