1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

Companii

Controale la Kaufland, Lidl şi Mega Image. Protecţia Consumatorilor le-a dat amenzi

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a descoperit nereguli în 160 de magazine aparţinând lanţurilor Kaufland, Lidl, Mega Image. Controalele au vizat 216 puncte de lucru. Surse guvernamentale spun că Lidl şi Kaufland ar fi fost amendate.

06 mai, 2015 | ECONOMICA.net

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a controlat în ultima perioadă 216 magazine din toată ţara aparţinând lanţurilor Kaufland, Lidl şi Mega Image, constatând abateri în cazul a 160 de unităţi, adică la 74% din totalul celor controlate. Astfel, în cazul Kaufland, cel mai mare lanţ de hipermarketuri din România, au fost descoperite nereguli la 79% dintre unităţile controlate (68 de magazine), în cadrul lanţului Lidl, 70% dintre magazine au încălcat legislaţia (89), iar în cazul Mega Image procentul unităţilor cu nereguli este de 100% (trei magazine cu probleme din trei controlate).

Din datele ANPC, în cazul a 41 de puncte de lucru controlul nu s-a încheiat.

Amenzi de 855.000 de lei de la ANPC

În urma controalelor, retailerii au încasat şi amenzi astfel că, ANPC a oprit temporar de la comercializare produse în valoare totală de 111.320 de lei şi a aplicat 239 de sancţiuni contravenţionale constând în 40 de avertismente şi 199 de amenzi contravenţionale însumând 855.500 de lei. Surse guvernamentale au spus pentru ECONOMICA.NET că Lidl şi Kaufland au fost amendate.

Cum greşesesc retailerii

Potrivit ANPC, în urma controalelor s-a depistat abateri precum utilizarea de expresii precum "preţ de discounter garantat", "ieftin", "mai ieftin" care induc ideea unei vânzări cu preţ redus, sau a unui avantaj specific al preţului de discount, fără a fi afişat şi preţul de vânzare.De asemenea, în unele magazine nu erau afişate preţurile la toate produse, sau nu erau traduse în română elementele de identificare şi caracterizare ale produselor. Nu în ultimul rând, s-au găsit produse ale căror etichete nu erau conforme cu prevederile legale în vigoare, iar, în unele cazuri depozitarea şi expunerea produselor nu se făcea aşa cum impunea producătorul.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO