1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Conturile greceşti: Bogaţii trebuie să plătească ''partea lor corectă'', estimează FMI

Fondul Monetar Internaţional /FMI/ a estimat joi că persoanele ''cele mai favorizate'' din Grecia trebuie să plătească ''partea lor corectă'' în eforturile de redresare a ţării, după ce la Atena a izbucnit un scandal ca urmare a publicării unei liste cu cei care deţin conturi în Elveţia, relatează AFP.

01 noi, 2012 | Mediafax

''Povara fiscală trebuie să fie împărţită în mod echitabil şi cei mai favorizaţi din societatea greacă /.../ trebuie îndeosebi să plătească partea lor corectă'', a declarat Gerry Rice, purtătorul de cuvânt al FMI într-o conferinţă de presă la Washington.

Publicarea unei liste cu peste 2.000 de exilaţi fiscali greci, transmisă în 2010 de către directoarea FMI, Christine Lagarde, în vremea când ea era ministrul economiei în Franţa, a provocat un scandal la Atena, în condiţiile în care Grecia este supusă unui plan de economii drastice şi de creşteri de impozite.

Costas Vaxevanis, jurnalistul aflat la originea acestei dezvăluiri, a fost dat în judecată pentru ''violarea datelor cu caracter personal'' şi a compărut joi în faţa unui tribunal din Atena.

''FMI a repetat deja de mai multe ori că este foarte important ca măsurile de economie să fie împărţite în mod just şi echitabil pentru populaţia greacă într-un moment în care ea depune eforturi foarte importante pentru redresarea ţării'', a declarat Gerry Rice.

Purtătorul de cuvânt al FMI a refuzat totuşi să se exprime direct în legătură cu ''lista Lagarde'', care ar fi fost întocmită pe baza datelor provenite de la banca HSBC din Elveţia, făcând trimitere la guvernul francez pentru a se obţine mai multe precizări.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO