Copil împuşcat de soldaţi, în Siria

Scene terifiante într-o şcoală din Siria. Un elev de 15 ani a fost împuşcat de militari pentru că a refuzat să participe la un marş în favoarea preşedintelui Bashar al Assad.
Economica.net - lun, 21 nov. 2011, 06:47

Tragedia s-a petrecut într-o şcoală din oraşul Deir al-Zour, situat în estul Siriei. Un grup de soldaţi a intrat în clădire ca să recruteze elevi pentru o demonstraţie în favoarea lui Bashar al Assad. Un copil de doar 15 ani a refuzat să ia parte la marş.

Supăraţi, militarii l-au împuşcat în piept sub privirile îngrozite ale colegilor săi. L-au bătut apoi cu bastoanele, în timp ce sîngera pe podea. După câteva minute, adolescentul era încă în viaţă. Însă comandantul soldaţilor a dat ordin să fie împuşcat din nou.
Câţiva copii au filmat întregul episod şi au postat imaginile pe Internet. Cu toate acstea, preşedintele Bashar al Assad susţine în continuare că forţele de ordine nu atacă civili nevinovaţi.

Peste 200.000 de oameni au luat parte la înmormântarea elevului ucis. De asemenea, strada pe care locuise a primit numele său.
Protestele violente din Siria din ultimele 8 luni s-au soldat cu moartea a peste 4000 de persoane. Aproape 300 dintre victime erau copii.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
După NEPI Rockcastle, și Sonae Sierra construiește apartamente lângă mall. Dezvoltatorul are PUD pentru un ansamblu de șase etaje lângă Parklake
După NEPI Rockcastle, și Sonae Sierra construiește apartamente lângă mall. Dezvoltatorul are PUD pentru un ansamblu ...
Dezvoltatorul Sonae Sierra se pregătește de construcția ansamblului rezidențial de lângă mallul Parklake din sectorul ...
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită, cel mai mare exportator mondial de ţiţei, a anunţat luni că doreşte să investească peste un miliard ...
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Grupul TeraPlast a înregistrat un profit net de 43,3 milioane de lei în primele 9 luni ale anului, în creştere cu 41% ...