Copos: Activele FC Rapid sunt de 10 mil. de euro, creanţele de 4. Rămân 6 în favoarea cumpărătorilor

Acţionarul George Copos a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că activele clubului Rapid sunt în momentul de faţă de 10 milioane de euro, iar creanţele de aproximativ 4 milioane, în consecinţă diferenţa de 6 milioane rămâne în favoarea cumpărătorilor grupării giuleştene.
Economica.net - mar, 11 iun. 2013, 11:21
Copos: Activele FC Rapid sunt de 10 mil. de euro, creanţele de 4. Rămân 6 în favoarea cumpărătorilor

„Toate activele clubului Rapid în momentul de faţă sunt de circa zece milioane de euro. Iar aici nu este inclusă valoarea simbolurilor, însemnelor, palmaresului, culorilor, care este nepreţuită. Iar noi cedăm totul, palmares, simboluri şi aşa mai departe. Societăţile din grupul nostru preiau de asemenea un credit de 1,9 milioane de euro, astfel că noii investitori vor avea de să achitat creanţe în valoare de 4 milioane de euro. Pentru că până la 30 mai 2012 toate creanţele clubului sunt de 4 milioane. În consecinţă, având în vedere că activele se ridică la 10 milioane, iar creanţele sunt de 4, rămân 6 milioane în favoarea cumpărătorilor”, a spus George Copos.

El a adăugat că aceste creanţe nu trebuie achitate imediat de cumpărătorii clubului. „Dânşii preiau creanţele, dar acestea nu trebuie achitate imediat. Cele patru milioane pot fi plătite în 4 ani”, a menţionat, pentru MEDIAFAX, George Copos.

Acţionarul majoritar nu a dorit să dezvăluie numele celor care vor prelua clubul alături de omul de afaceri Nicolae Cristescu. „Sunt mai multe persoane care vor prelua clubul. Sunt nişte oameni deosebiţi, şi domnul Nicu Cristescu şi ceilalţi. Nu pot să le dau numele, dar iubesc foarte mult Rapidul”, a precizat Copos.

George Copos negociază vânzarea clubului Rapid către omul de afaceri Nicolae Cristescu şi asociaţii acestuia, oficializarea tranzacţiei urmând să se producă zilele următoare. Copos a mai încercat în trei rânduri să vândă gruparea giuleşteană, în 2008, 2009 şi 2013, dar negocierile cu oamenii de afaceri Fathi Taher, Lutz Stache şi Gruia Stoica au eşuat.

Clubul Rapid traversează de la sfârşitul anului 2012 o gravă criză financiară care a culminat cu retrogradarea în Liga a II-a după ce Administraţia de Licenţiere din cadrul FRF a refuzat să îi acorde licenţa pentru ediţia 2013-2014 a Ligii I din cauza datoriilor.

La 7 decembrie 2012, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos.

SC FC Rapid SA, societatea care administrează gruparea giuleşteană, are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă.

La masa credală au fost înscrişi 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.

La 17 mai, Tribunalul Bucureşti a decis ca termen pentru confirmarea planului de reorganizare a SC FC Rapid SA data de 13 septembrie, în cadrul dosarului de insolvenţă al societăţii care administrază gruparea giuleşteană de fotbal.

Te-ar mai putea interesa și
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Revenirea ajutorului militar american către Ucraina va permite armatei acestei ţări să reia iniţiativa împotriva Rusiei, dar pregătirea pentru o contraofensivă va dura mult mai mult, a......
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja ...
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei vândute în stațiile ...
Ciolacu: Regionalizarea României şi reforma bugetară trebuie făcute, dar e nevoie de analize şi studii pentru fiecare judeţ
Ciolacu: Regionalizarea României şi reforma bugetară trebuie făcute, dar e nevoie de analize şi studii pentru fiecare ...
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, ...