Cora creşte în online „peste media pieţei”: vânzările au depăşit pragul de 1% din cifra de afaceri

Retailerul Cora, parte a grupului belgian Louis Delhaize, vinde tot mai multe alimente online. În primul semestru al acestui an, clienţii care au intrat în magazinul lor virtual au generat 1,2% din cifra de afaceri a companie, mare parte din coş fiind umplut cu alimente.
Alina Stanciu - lun, 29 iul. 2019, 19:17
Cora creşte în online

Vânzările online ale retailerului Cora, parte a grupului belgian Louis Delhaize, au ajuns în primul semestru al acestui an la 1,2% din cifra de afaceri a companiei, au declarat pentru ECONOMICA.NET Beatrix Gottlieb, director de marketing al companiei.

Mai mult, analizând datele retailerului se poate spune că românii au început să cumpere şi mâncare online, vânzările lanţului pe segmentul alimentar reprezentând 65% din totalul vânzărilor online. La nivel naţional, din datele Departamentului pentru Agricultură al SUA, românii au comandat online mâncare şi băutură în valoare de aproximativ 263 de milioane de lei, cu 21% mai mult decât un an în urmă.

„Shopping-ul online continuă să crească în România, ceea ce este valabil și pentru Cora. Pentru a-i servi cât mai bine pe clienții noștri, este disponibil atât serviciul Cora Drive – pentru cei care nu vor să piardă timpul la cumpărături, ci doar să treacă pe la magazin ca să își ridice comanda plasată online – cât și opțiunea livrării la domiciliu. (…) Am extins, în timp, echipele care se ocupă de gestionarea comenzilor online, astfel încât să ne asigurăm că livrările se fac la timp și în cele mai bune condiții în ceea ce privește calitatea. Desigur, întotdeauna e loc pentru mai bine. Clienții noștri nu trebuie să fie reticenți în a comanda, de exemplu, legume și fructe pentru că personalul este instruit să selecteze cu grijă produsele, astfel încât la recepționarea lor, clientul să fie sigur că acestea sunt proaspete, în termenul de valabilitate. Provocarea este mare, având în vedere preponderența produselor alimentare în coșul cumpărăturilor online”, a explicat pentru ECONOMICA.NET Gottlieb.

În ceea ce priveşte dinamica vânzărilor online faţă de anii anteriori, compania susţine că din momentul lansării cora.ro au înregistrat creşteri la nivel de vânzări, cifră de afaceri şi valoarea coșului. „Studiile ne arată că această creștere este situată constant peste media pieței. Încrederea clienților din online, pe segmentul grocery (băcănie n.red), este vizibilă în frecvența lor de achiziție și în valoarea cheltuită. Cred că este o trendul pozitiv este firesc, ne așteptam la o astfel de evoluție atunci când am decis să intrăm puternic pe zona online”, mai spune managerul.

În momentul de faţă, magazinul virtual Cora comercializează peste 40.000 de produse, din multiple categorii (Alimente, Băuturi, Casa și familie, Bebe și copii, Petshop și Electro & IT). Aproximativ 70% din produsele distribuite online provin din segmentul alimentar.

„Extindem continuu magazinul virtual, astfel încât clienții să aibă acces la cât mai multe produse”, anunţă Gottlieb.

Romania Hypermarche, firma care operează magazinele Cora la nivel local, a raportat anul trecut un rulaj net de 1,75 de miliarde de lei, în ușoară scădere față de anul precedent, când veniturile s-au ridicat la 1,77 de miliarde de lei. În ceea ce priveşte profitabilitatea, retailerul a revenit pe pierdere în 2018, raportând un minus de aproximativ 39 de milioane de lei. Cu un an în urmă, Cora a înregistrat un profit net de 3,74 de milioane de lei. 

Prezent pe piața românească din 2003, grupul operează în prezent 11 hypermarketuri în București și în marile orașe. În online au intrat din 2016, iar cu trei ani înainte au deschis primul drive in.

Pe piaţa de retail alimentar online, Cora concurează cu Carrefour, deschizătorul de drumuri pe acest segment, şi Mega Image.

Te-ar mai putea interesa și
Apostol (FPPG), despre sectorul de ţiţei şi gaze: O suprareglementare şi o supraimpozitare fac deciziile de investiţii extrem de grele
Apostol (FPPG), despre sectorul de ţiţei şi gaze: O suprareglementare şi o supraimpozitare fac deciziile de investiţii ...
Supraimpozitarea venită la pachet cu hiper-reglementarea îngreunează decizia de investiţie a operatorilor pe care îi regăsim în diverse linii de producţie din sectorul de ţiţei şi gaze, a......
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, ...
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.