1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Cora închide primul hipermarket din România

Retailerul franco-belgian Cora va închide, începând cu 1 iunie, unitatea pe care o operează în cadrul centrului comercial Galleria Arad. Este primul magazin închis de cei de la Cora.

04 mai, 2015 | ECONOMICA.net

România Hypermarche, proprietarul lanțului de hipermarketuri Cora, a notificat GTC România, proprietarul Galleria Arad, că intenţionează să își înceteze activitatea desfășurată în cadrul centrului comercial, începând de la 1 iunie 2015, informează un comunicat al GTC.

"Am primit notificarea Cora și în acest moment explorăm toate opțiunile legale existente, contractul de închiriere fiind semnat pe o perioadă de 10 ani. În același timp, suntem în diferite discuții cu alți operatori de hipermaketuri precum și cu alți retailer de calibru și o eventuală plecare a Cora nu este sinonimă cu stoparea activității Galleria Arad, existând întotdeauna alte opțiuni", a declarat Danny Bercovich, CEO GTC România.

Cora a deschis magazinul din Arad în octombrie 2010, acesta fiind al patrulea hipermarket operat de retailer în România. Hipermarketul Cora se intinde pe o suprafaţă de 9.000 mp şi este singurul din oraş.

În momentul de faţă, Cora operează 12 unităţi pe plan local, incluzându-l pe cel din Arad. De asemenea, franco-belgienii sunt primii care au introdus în România conceptul de drive-in. Ultima deschidere a Cora a avut loc acum aproximativ doi ani la Ploieşti.

GTC România a investit în 2014 peste 1,5 milioane de euro în Galleria Arad, inaugurând RoboLand, cel mai mare parc de distracții dintr-un centru comercial la nivel regional, și organizând sute de evenimente și campanii destinate comunității locale, de la o expoziție de dinozauri în parteneriat cu National Geographic la diferite workshop-uri, târguri și concursuri.

Gradul de ocupare al celor două centre comerciale Galleria pe care GTC România le deține pe plan local, în Arad și Piatra Neamț, s-a menținut anul trecut la 88%, veniturile din operare înregistrând o creștere de aproximativ 9% față de anul anterior, în timp ce rezultatul net a fost de 0,4 milioane de euro, comparativ cu o pierdere de un milion de euro în 2013.

GTC România a fost înființată în 1999 și face parte din GTC Group, un dezvoltator de proiecte imobiliare în zece țări din Europa Centrala și de Est: Polonia, România, Ungaria, Croația, Serbia, Bulgaria, Slovacia, Republica Cehă, Rusia și Ucraina.
GTC România este unul din cei mai mari dezvoltatori imobiliari de pe plan local, având un portofoliu format din proiectul de birouri City Gate din București, ansamblul rezidențial Rose Garden, amplasat în București, și două centre comerciale sub brandul Galleria – în Arad și Piatra Neamț. Compania este unul din pionerii pieței imobiliare locale, dezvoltând si vânzând clădirile de birouri America House și Europe House din centrul Bucureștiului.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO