Core Timpuri Noi, construit de Prima Development Group, va fi primul ansamblu rezidențial cu o garanție de 5 ani din România

Ansamblul Core Timpuri Noi este cel de-al doilea proiect rezidențial pe care Prima Development Group îl construiește în prezent în Capitală și primul din România cu o garanție de 5 ani, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - mie, 05 mai 2021, 16:31
Core Timpuri Noi, construit de Prima Development Group, va fi primul ansamblu rezidențial cu o garanție de 5 ani din România

„În spatele unui proiect rezidențial de succes este foarte multă muncă de cercetare. Ca dezvoltator, noi credem că trebuie să fii proactiv și să măsori gradul de satisfacție al clientului și astfel să vezi ce îmbunătățiri poți aduce constant produselor tale. Da, noi facem analize interne și cercetăm piața, tocmai pentru că ne dorim să creștem sănătos. Iar studiul nostru arată faptul că peste 90% dintre problemele care se pot ivi după ce se termină garanția dezvoltatorului, în majoritatea cazurilor de 2 ani, nu sunt rezolvate în baza garanției pentru vicii ascunse conform legii 10, ci sunt rezolvate de proprietari și asociațiile de proprietari pe cheltuiala locatarilor. Am luat decizia de a oferi această garanție de 5 ani pentru ansamblul rezidențial Core Timpuri Noi, pentru că dorim să ne asumăm rolul de partener pe teremen lung pentru cei care aleg să locuiască în ansamblul nostru”, a declarat Andrei Moanță, CEO al Prima Development Group.

Situat în apropierea noului pol de business Timpuri Noi, pe Strada Foișorului nr. 108-112, ansamblul rezidențial Core aduce laolaltă un complex de 240 de apartamente tip studio dublu, de două, trei și patru camere și abordează un stil smart-minimalist, cu cele mai noi tehnologii integrate.

Proiectul oferă și 250 de locuri de parcare, va fi dotat cu stații de încărcare electrice și va include trei spații comerciale cu o suprafață totală de aproximativ 300 mp. Investiția pentru acest proiect se ridică la 20 de milioane de euro.

„Vânzările pentru Core Timpuri Noi au început în mai 2020, iar de atunci au fost antrecontractate aproximativ 60% dintre apartamente. Lucările sunt în plină desfășurare, avem zilnic peste 200 de muncitori în șantier, în acest moment structura și zidăriile sunt finalizate și se lucrează și la finisajele interioare. Clădirea va fi finalizată conform planificării, la sfârșitul acestui an, urmând ca apartamentele să fie predate către clienți în primul trimestru al anului viitor. Lucrăm cu echipele noastre interne de specialiști în domeniu și suntem atenți la toate detaliile pentru a livra locuințe durabile, iar garanția oferită pentru 5 ani face parte din atenția pe care o acordăm nevoilor clienților noștri pe termen lung. Când cineva se mută într-o locuință Prima, are garanția lucrului construit sănătos pentru mulți ani înainte”, a mai spus Andrei Moanță.

De ce este importantă această garanție?

30% din posibilele viciile ascunse ale unei clădiri noi de apartamente produc efecte în primii 2 ani de după finalizarea construcției, iar 80% din aceste vicii ascunse produc efecte în primii 5 ani de după terminarea construcției. Acestea sunt cifrele care reies dintr-un studiu realizat pe parcursul mai multor luni de către specialiștii în construcții de la Prima Development Group, la nivelul construcțiilor rezidențiale noi de pe piață. În acest context, garanția uzuală de 2 ani nu va reuși să acopere posibilele vicii ascunse din execuție, pentru că acestea apar preponderent după expirarea acestei perioade și produc efecte în primii 5 ani.

Studiul specialiștilor în construcții mai arată că peste 90% dintre problemele care pot apărea după expirarea perioadei de garanție de 2 ani sunt rezolvate de proprietari și asociațiile de proprietari, pe propria cheltuială, deși legea 10/1995 privind calitatea în construcții menționează răspunderea constructorului pe o perioadă de 10 ani pentru viciile rezultate din nerespectarea normelor de execuție.

Iar acest lucru se întâmplă pentru că apar o serie de alte probleme conexe. Conform studiului realizat de Prima Development Group, rareori dezvoltatorul folosește un antreprenor general cu experiență, de multe ori apelându-se la subcontractori mici, pe specialități, astfel că în acest caz devine greu de identificat cine este răspunzător pentru posibilele vicii.

În plus, micii constructori nu au lichidități cu care să acopere după câțiva ani eventualele probleme și nu de puține ori apar insolvențe ale antreprenorilor generali. Codul Civil reglementează garanția acordată de dezvoltator, iar perioada este stabilită prin contract de fiecare dezvoltator în parte și, de regulă, aceasta este de 2 ani.

Despre Prima Development Group

Prima Development Group este cel mai mare dezvoltator imobiliar din Oradea și unul dintre cei mai activi din România, după numărul de unități rezidențiale livrate anual, cu 10 proiecte în derulare în prezent. Cu o experiență de 15 ani în construirea de locuințe durabile, compania și-a început activitatea în 2005, în Oradea, acolo unde a livrat până acum peste 3.000 de apartamente în imobile cu o valoare totală cumulată de peste 180 de milioane de euro.

Din 2017 compania este prezentă și pe piața din București, acolo unde semnează până în prezent două proiecte rezidențiale, Boemia Apartments și Core Timpuri Noi.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...