Coreea de Nord a lansat două rachete în Marea Japoniei

Coreea de Nord a lansat două proiectile în mare, au anunţat joi Coreea de Sud şi Japonia, informează dpa, citată de Agerpres.
AGERPRES - joi, 25 mart. 2021, 08:58
Coreea de Nord a lansat două rachete în Marea Japoniei

Şeful de stat-major interarme sud-coreean (JCS) nu a furnizat deocamdată detalii despre ce tip de rachete au fost lansate, precizând că este în curs o analiză la nivelul autorităţilor de informaţii sud-coreene şi americane.

„Armata noastră păstrează o poziţie fermă de pregătire sub o strânsă coordonare Coreea de Sud-SUA cu monitorizare şi securitate sporite”, a declarat JCS, conform informaţiilor transmise de agenţia de ştiri sud-coreeană Yonhap.

În acelaşi timp, premierul japonez Yoshihide Suga a declarat că cele două proiectile lansate de Phenian joi dimineaţa sunt rachete balistice.

Suga a declarat că Japonia „protestează serios” după ce Coreea de Nord a lansat cele două rachete în Marea Japoniei şi că Tokyo „condamnă cu tărie” acest act.

„Lansarea ameninţă pacea şi stabilitatea ţării noastre şi a regiunii şi a constituit o încălcare clară a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU”, a declarat Suga.

Ministerul japonez al apărării a declarat că prima rachetă a fost lansată la 22:06 GMT, iar a doua cu puţin înainte de 22:30 GMT.

Este a doua oară când Phenianul lansează rachete în ultima săptămână.

Coreea de Nord a lansat duminică două rachete de croazieră în largul coastei sale de vest, a raportat miercuri Yonhap.

Potrivit unui înalt oficial al administraţiei americane, lansările de la sfârşitul săptămânii au făcut parte dintr-o „testarea normală” ce nu încalcă rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU.

Lansările de duminică au avut loc după exerciţiile militare comune desfăşurate de Coreea de Sud şi SUA timp de nouă zile, care nu au inclus antrenamente pe teren, încheiate săptămâna trecută, joi.

Rezoluţii ONU interzic regimului nord-coreean testarea rachetelor balistice. Coreea de Nord a fost supusă unor sancţiuni internaţionale dure, menite să descurajeze continuarea dezvoltării de rachete care pot fi echipate cu focoase nucleare.

Te-ar mai putea interesa și
Cancelarul german a făcut un apel pentru finalizarea uniunii bancare în Europa
Cancelarul german a făcut un apel pentru finalizarea uniunii bancare în Europa
Cancelarul german, Olaf Scholz, a spus marţi că băncile din Uniunea Europeană ar trebui să poată să îşi mute liber capitalul în interiorul blocului comunitar, o declaraţie care se adaugă......
Sectorul chimic contribuie cel mai mult la deficitul balanţei comerciale a României, cu 14 miliarde de euro – consilier de stat
Sectorul chimic contribuie cel mai mult la deficitul balanţei comerciale a României, cu 14 miliarde de euro – consilier ...
Sectorul chimic este cel mai mare "contributor" la deficitul balanţei comerciale a României, cu o valoare de 14 miliarde ...
Valahia Expres: A început realizarea studiului geotehnic pentru Drumul Expres București – Târgoviște
Valahia Expres: A început realizarea studiului geotehnic pentru Drumul Expres București – Târgoviște
Au demarat investigațiile geotehnice pentru stabilirea parametrilor de dimensionare a soluțiilor tehnice și a structurilor, ...
Burduja: Din respect pentru bucureşteni, trebuie să le prezentăm un model liberal de administraţie
Burduja: Din respect pentru bucureşteni, trebuie să le prezentăm un model liberal de administraţie
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat, marţi, că în actuala campanie pentru Primăria Capitalei, trebuie prezentat ...