Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă şi promite o ripostă „feroce”

Coreea de Nord a lansat joi o nouă rachetă balistică, la câteva ore după ce a promis o ripostă 'feroce' la consolidarea alianţei militare dintre Washington, Seul şi Tokyo, relatează AFP.
AGERPRES - joi, 17 nov. 2022, 07:10
Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă şi promite o ripostă

‘Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică neidentificată în Marea de Est’, cunoscută şi sub denumirea de Marea Japoniei, a anunţat Statul Major al armatei sud-coreene, scrie Agerpres.

La începutul acestei săptămâni, în cursul unei întrevederi în marja summitului G20, în insula indoneziană Bali, preşedintele american Joe Biden a încercat să-l convingă pe omologul său chinez Xi Jinping să intervină pe lângă Coreea de Nord pentru a o determina să renunţe la efectuarea unui test nuclear.

Preşedintele Biden, omologul său sud-coreean Yoon Suk-yeol şi prim-ministrul japonez Fumio Kishida au promis duminică un răspuns ‘puternic şi ferm’ dacă Phenianul va efectua acest test, care ar fi primul din 2017 şi al şaptelea din istoria sa.

Ministrul nord-coreean de Externe Choe Son Hui a condamnat joi declaraţiile celor trei lideri, apreciind că acestea ‘aduc situaţia din peninsula coreeană într-o fază imprevizibilă’.

‘Consolidarea ‘ofertei americane de descurajare extinsă’ şi creşterea zilnică a activităţilor militare ale forţelor aliate în jurul peninsulei coreene sunt acte fără sens’, a afirmat ministrul nord-coreean, potrivit unui comunicat transmis de agenţia de presă nord-coreeană ACTC.

Ştoirea iniţială

Coreea de Nord a lansat o ‘rachetă balistică neidentificată’

Coreea de Nord a lansat o ‘rachetă balistică neidentificată’, fiind cel mai recent episod dintr-o serie record de lansări din ultimele săptămâni, a anunţat joi armata sud-coreeană, relatează AFP.

‘Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică neidentificată în Marea de Est’, cunoscută şi sub denumirea de Marea Japoniei, a declarat Statul Major al armatei sud-coreene.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...