1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 6 º

News

Coreea de Nord are un nou vice-mareşal al armatei nord-coreene

Puterea de la Phenian l-a numit pe Hyon Yong-chol în funcţia de vice-mareşal al armatei nord-coreene, a anunţat marţi agenţia de presă KCNA, la o zi după anunţarea eliberării din toate funcţiile a comandantului armatei Ri Yong-ho, relatează AFP.

17 iul, 2012 | Mediafax

"Hyon Yong-chol a primit titlul de vice-mareşal al Armatei Populare Coreene", a anunţat agenţia oficială de presă nord-coreeană într-un scurt comunicat.

Decizia a fost adoptată luni de către Comisia Militară Centrală a Partidului Muncitorilor din Coreea şi de către Comisia Naţională de Apărare, se precizează în comunicat.

Presa oficială a anunţat luni că şeful armatei Ri Yong-ho a fost eliberat din toate funcţiile, din motive de sănătate.

Comunicatul difuzat de KCNA nu precizează dacă Hyon Yong-chol îl înlocuieşte pe Ri Yong-ho la conducerea armatei. Însă rangul de vice-mareşal atribuit lui Hyon Yong-chol este acelaşi cu cel deţinut de Ri Yong-ho.

Ri Yong-ho este considerat unul dintre principalii oficiali care l-au susţinut pe noul număr unu nord-coreean Kim Jong-un în cursul tranziţiei care a urmat morţii în decembrie a tatălui său Kim Jong-il, care a condus Coreea de Nord timp de 17 ani.

Analiştii s-au declarat sceptici cu privire la motivaţia oficială furnizată pentru îndepărtarea lui Ri Yong-ho. Ei au apreciat că evoluţiile demonstrează că Kim Jong-un îşi sporeşte controlul asupra puternicei armate nord-coreene.

Ri Yong-ho a devenit comandantul armatei, una dintre cele mai mari din lume cu cei aproximativ 1,2 milioane de militari, în 2009, fiind văzut ulterior însoţindu-l pe Kim Jong-un în vizite la baze militare.

Decizia eliberării acestuia din toate funcţiile deţinute a fost luată în cadrul unei reuniuni a unor oficiali nord-coreeni de rang înalt duminică.

Ri Yong-ho era unul dintre cei câţiva membri ai celei mai înalte instanţe a partidului unic şi vicepreşedinte al Comisiei Militare Centrale, potrivit KCNA.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO