Coreea de Sud: Volkswagen opreşte vânzarea a 79 de modele implicate în scandalul emisiilor

Grupul german Volkswagen AG a anunţat vineri că va opri vânzarea a 79 din modelele sale în Coreea de Sud, după ce autorităţile de la Seul au informat că vor interzice vânzările şi vor revoca certificatele de atestare ale vehiculelor suspectate că ar fi obţinut aprobare pe piaţa internă pe baza unor documente falsificate, transmit DPA şi Yonhap.
Economica.net - vin, 22 iul. 2016, 11:58
Coreea de Sud: Volkswagen opreşte vânzarea a 79 de modele implicate în scandalul emisiilor

Am oprit vânzarea în mod voluntar, pentru a nu induce confuzie pe piaţă, a declarat un purtător de cuvânt al subsidiarei Volkswagen din Coreea de Sud.

Suspendarea vânzărilor va intra în vigoare luni şi va continua până când vor fi anunţate alte dispoziţii.

Cele 79 de modele reprezintă peste 70% din cele aproximativ 300.000 de vehicule Audi şi Volkswagen vândute în Coreea de Sud din 2007.

Ministerul Mediului din Coreea de Sud a informat recent că a primit o cerere oficială de cooperare de la Tribunal referitoare la o listă de 79 de modele VW care sunt suspectate că ar fi primit aprobare de la autorităţile locale pe baza unor rapoarte falsificate privind nivelul emisiilor şi eficienţa consumului de combustibil.

După ce se demonstrează că acuzaţiile sunt adevărate, va fi interzisă comercializarea vehiculelor care nu au fost încă vândute şi se va solicita rechemarea celor care au fost deja livrate, urmând ca VW să fie amendat, a anunţat Ministerul Mediului.

Guvernul de la Seul a lansat o investigaţie, după ce VW a recunoscut că a falsificat rezultatele testelor de emisii poluante în SUA astfel încât maşinile cu motoare diesel apăreau cu emisii mai scăzute de oxid de azot, substanţă care provoacă boli respiratorii şi afectează mediul.

Volkswagen a anunţat recent că va rechema la service 125.522 vehicule diesel cu motoare EA189 vândute în Coreea de Sud, în perioada 2008 – 2015. Printre brandurile ce vor fi rechemate se află Tiguan şi Beetle de la VW şi Audi Q5, Q3 şi A4.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Te-ar mai putea interesa și
Veți primi și compensații și despăgubiri la întreruperea energiei electrice. Lege nouă
Veți primi și compensații și despăgubiri la întreruperea energiei electrice. Lege nouă
Un ordin nou al Autorității de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), 25/2021, stabilește noi obligații pentru firmele de distribuție de energie electrică în cazuul în care au loc......
O absorbţie completă a fondurilor UE ar asigura României o creştere anuală a PIB de 0,8 puncte procentuale în perioada 2021-2027 – Moody’s
O absorbţie completă a fondurilor UE ar asigura României o creştere anuală a PIB de 0,8 puncte procentuale în perioada ...
Absorbţia completă a fondurilor UE ar duce la o creştere a PIB numai din aceste fonduri pentru ţările implicate, la ...
Enel vrea să intre pe piața de distribuție din Statele Unite ale Americii
Enel vrea să intre pe piața de distribuție din Statele Unite ale Americii
Grupul italian Enel Spa vrea să-şi extindă afacerea de distribuţie a energiei în afara Europei şi Americii Latine şi ...
Consiliul Uniunii Europene a aprobat regulamentul de instituire a Centrului Cyber la Bucureşti
Consiliul Uniunii Europene a aprobat regulamentul de instituire a Centrului Cyber la Bucureşti
Consiliul Uniunii Europene a adoptat marţi regulamentul de instituire a Centrului Cyber la Bucureşti, a anunţat ministrul ...