Coreenii de la Hyundai cred în continuare în mașinile electrice și încep vânzările prin Amazon

În timp ce alți constructori auto au pus pauză unor investiții în noi facilități dedicate mașinilor electrice din cauza pieței imprevizibile, coreenii de la Hyundai - Kia se declară mai mult decât încrezători în această linie de business. Ba chiar încep o colaborare cu Amazon pentru comercializarea vehiculelor.
Robert Stan - lun, 20 nov. 2023, 11:03
Coreenii de la Hyundai cred în continuare în mașinile electrice și încep vânzările prin Amazon

Oficiali ai grupului auto sud-coreean Hyundai – Kia au declarat la Salonul Auto de la Los Angeles că estimează o cerere puternică pentru vehicule electrice, în special în SUA.

Conform Reuters, aceste opinii vin în contradicție cu temerile din industrie că inflația și ratele mai mari ale dobânzilor vor submina boom-ul vânzărilor de vehicule electrice. Alți producători importanți de vehicule electrice, de la Tesla la Ford Motor sau Volkswagen au amânat construcția de unități de producție pentru componente, inclusiv baterii, sau mașini electrice.

Jose Munoz, președinte global și director operațional al Hyundai Motor Company, se declară în acest context „în continuare, foarte optimist în ceea ce privește mașinile electrice cu baterii”. Tot el a adăugat și că vânzările de vehicule electrice ale companiei se dublează de la un an la altul.

„Investițiile noastre în fabrica de baterii electrice din Savannah (Georgia, SUA) merg mai departe. Așa că facem tot ce putem pentru a pune în funcțiune în octombrie anul viitor. Proiectul nu sunt în grafic, ci în avans. Mergem înainte. (…) Pe baza a ceea ce văd, am nevoie de mai mult. Dacă aș avea mai multă capacitate (n.n. – de producție) astăzi, aș putea vinde mai multe mașini”, a declarat Jose Munoz care este și CEO al Hyundai și Genesis în America de Nord.

Kia, care este deținută în proporție de 34% de Hyundai, are o viziune similară cu cea a companiei surori. „Continuăm să creștem organic în ciuda vicisitudinilor. Nu vedem o încetinire”, a declarat Steven Center, director de operațiuni la Kia America.

El a adăugat că marca sa se extinde în segmente care vor alimenta creșterea vânzărilor de mașini electrice. „Vom continua să creștem în volum, iar partea de vehicule electrice va genera cea mai mare parte a majorării”, a explicat Steven Center.

Pentru a demonstra că are încredere în viitorul mașinilor electrice, grupul Hyundai tocmai a anunțat că va începe din ianuarie 2024 comercializarea întregului său portofoliu de vehicule prin intermediul platformei de cumpărături Amazon. Deocamdată strict pentru piața americană.

Jaehoon Chang, CEO al Hyundai Motor a declarat că parteneriatul cu Amazon „deblochează oportunități incredibile” pentru producătorul auto, pe măsură ce își extinde gama de produse, crește rețeaua de vânzări și trece la electrificare.

Astfel, Hyundai va fi primul producător auto care va utiliza instrumentul digital de vânzare cu amănuntul al Amazon pentru a efectua întreaga tranzacție „end-to-end”.

Constructorul auto a subliniat însă că dealerii săi vor continua să joace un rol important în vânzările online. „Magazinul” online al Hyundai aflat pe platforma Amazon din SUA va prezenta inventarul aflat în portofoliul comercianților cu amănuntul, conectându-i cu ușurință pe aceștia cu cumpărătorii de pe piață. De asemenea, consumatorii vor putea căuta mașini aflate în stoc în funcție de preferințe, inclusiv model, culoare de echipare și caracteristici. Opțiunile de plată și de finanțare vor fi disponibile în timpul comenzii. În funcție de disponibilitate și de dorință, noul vehicul va fi livrat la domiciliul cumpărătorului sau va fi disponibil pentru a fi ridicat de la dealerul local.

Pe lângă această nouă colaborare în domeniul comercializării de vehicule, Hyundai va oferi din 2025 posesorilor de mașini ale mărcii posibilitatea de a utiliza „on board” Amazon Alexa. Astfel, șoferii vor putea accesa muzică, podcast-uri și audiobook-uri, vor putea seta memento-uri și vor putea verifica elementele din calendar prin intermediul platformei. De asemenea, Alexa va furniza informații despre trafic și vreme și va controla sistemul de navigație. Funcționalitatea se va extinde, de asemenea, la șoferii Hyundai cu case conectate, permițându-le să seteze clima, să blocheze ușile sau să controleze luminile.

Citește și:
– Surprize în clasamentul mondial al producătorilor auto: Hyundai – Kia pe locul 3, BYD pe 10
– Șeful Hyundai Europe: Sunt convins că 2023 va fi un an record pentru noi

Te-ar mai putea interesa și
Sorin Grindeanu: Sunt întârzieri la magistrala CFR Braşov – Sighişoara
Sorin Grindeanu: Sunt întârzieri la magistrala CFR Braşov – Sighişoara
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat joi, la Tulcea, că lucrările la magistrala CFR Braşov - Sighişoara înregistrează întârzieri şi a dat asigurări că......
Consiliul Concurenței analizează preluarea activității de intermediere în asigurări a Globasig Broker de către Safety Broker
Consiliul Concurenței analizează preluarea activității de intermediere în asigurări a Globasig Broker de către Safety ...
Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Safety Broker de Asigurare S.A. intenționează să preia activitatea ...
OTP Bank anunță că are bani de cheltuit și vrea să-și continue seria de achiziții
OTP Bank anunță că are bani de cheltuit și vrea să-și continue seria de achiziții
OTP BanK Nyrt., cel mai mare grup bancar din Ungaria, are bani de cheltuit după creşterea profitului şi intenţionează ...
Renault va investi 400 de milioane de euro în fabrica sa din Turcia, unde va produce patru modele noi, inclusiv un SUV Duster
Renault va investi 400 de milioane de euro în fabrica sa din Turcia, unde va produce patru modele noi, inclusiv un SUV Duster
Grupul auto Renault a anunţat joi că va investi 400 de milioane de euro în uzina sa de la Bursa (Turcia), pe care vrea ...