Corina Creţu: Nu e vorba de un act de răzbunare în cazul Geoană

Vicepreședintele PSD, Corina Crețu, susține că excluderea lui Mircea Geoană din PSD este una inevitabilă, care vine, de altfel, "după un șir mai lung de acțiuni întreprinse de senator care au adus prejudicii PSD."
Economica.net - Dum, 13 nov. 2011, 14:22

„Ar fi greşit să vedem în această decizie un act de răzbunare, arbitrar, un pas într-o luptă pentru putere. Domnul Mircea Geoană a fost ales în 2005, nu comentez cum, preşedinte al PSD, şi a avut libertatea de a lua deciziile pe care le credea de cuviinţă, inclusiv aceea de a sancţiona acte asemănătoare cu cele reproşate lui acum. Să ne amintim că la un moment dat instrumentase chiar excluderea domnului Ion Iliescu, ceea ce nu i-a reușit, din fericire, dar marginalizarea multor personalități a avut loc în vremea președinției sale. Nu văd de ce nu s-ar aplica prevederile statutului şi domniei sale”, a afirmat Corina Crețu.

Corina Crețu mai spune că sancțiunea de acum nu privește modul în care Mircea Geoană a condus PSD, ci faptul că, în calitatea sa de președinte al Senatului, a urmat o agendă personală.

Nu felul în care a condus partidul i se reproşează acum. Acea perioadă a fost decontată la Congres, prin pierderea şefiei PSD. Acum i se reproşează faptul că, în calitatea sa de Preşedinte al Senatului, şi-a făcut o agendă proprie, care nu o dată a contravenit programului şi poziţiilor PSD, punând partidul în situaţii delicate. Domnul Geoană nu a învăţat nimic nici din ultima sancţiune primită. Nu se poate plânge că a fost executat fără drept de apel. Partidul a dovedit răbdare şi înţelegere faţă de domnia sa. Domnia sa a uitat de responsabilităţile pe care le are faţă de partid”, consideră vicepreședintele PSD.

„Iar faptul că a obligat partidul să-l sancţioneze atât de drastic, într-un moment sensibil, când este concentrat pe pregătirile necesare abordării alegerilor de anul viitor, este o greşeală, care nu mai poate fi trecută cu vederea”, a mai adăugat ea.

 

Te-ar mai putea interesa și
Peste 70% dintre companii vor oferi angajaților beneficii suplimentare cu ocazia Paștelui – sondaj eJobs
Peste 70% dintre companii vor oferi angajaților beneficii suplimentare cu ocazia Paștelui – sondaj eJobs
Un procent de 71,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs spun că vor oferi anul acesta, cu ocazia sărbătorilor de Paşte, beneficii extra angajaţilor......
Farmec a realizat o cifră de afaceri de peste 71 de milioane de euro în 2023, în creștere cu aproape 20%
Farmec a realizat o cifră de afaceri de peste 71 de milioane de euro în 2023, în creștere cu aproape 20%
Compania Farmec anunță că a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de peste 358 de milioane de lei (peste 71 de milioane ...
Romgaz a devenit membru asociat al ARIR
Romgaz a devenit membru asociat al ARIR
ARIR (Asociația Română pentru Relația cu Investitorii), promotorul conceptului de Investor Relations (IR), a anunțat ...
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței, care se alătură președintelui autorității, Bogdan ...