1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

News

Corlăţean: Acum se poate lucra raţional pentru o agendă a comisiei cu Rusia privind Tezaurul

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a afirmat, joi, la Gândul.live că în actualul context al relaţiei politice cu Moscova se poate lucra "raţional" pentru a avea o agendă concretă a Comisiei mixte de istorici în care se discută şi problema Tezaurului României.

21 iun, 2013 | Mediafax

"Vom discuta tot ceea ce este important să fie discutat şi pentru partea română", a afirmat Corlăţean, întrebat dacă în vizita pe care o va face în iulie la Moscova va ridica şi chestiunea Tezaurului.

El a arătat că o întâlnire a copreşedinţilor român şi rus a acestei comisii a avut loc în octombrie 2012 la Moscova şi urma să fie reluată discuţia în martie la Bucureşti, însă a fost amânată.

"Putem acum să lucrăm raţional şi construind acest dialog politic pentru a avea o agendă concretă pentru o întâlnire cu agendă a acestei Comisii", a spus Corlăţean, care a vorbit de un "culoar favorabil" creat prin vizita la Bucureşti a lui Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse.

El a specificat că "dialogul mai bun" cu Rusia va fi stimulat şi de semnarea în iulie a documentelor referitoare la deschiderea ICR Moscova şi a Centrului Cultural Rus de la Bucureşti.

Corlăţean a mai arătat că are speranţa personală că problema Tezaurului va fi "reglată corect" la un moment dat.

"Personal, am speranţa că acest lucru, care ţine de o simbolistică extrem de importantă pentru naţiunea română şi care, le-am spus-o ruşilor, se transferă generaţie de generaţie şi instituţiilor româneşti, fie BNR, fie MAE, după foarte mulţi ani care s-au scurs, cred că putem avea şi resursele interne şi maturitatea politică să ajungem la un anumit moment în situaţia de a regla corect această chestiune", a mai spus el.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO