Coronavirus: Airbnb interzice petrecerile în toate locaţiile listate pe platformă

Platforma de închiriere a locuinţelor între persoane particulare Airbnb a anunţat joi că va interzice organizarea oricăror petreceri sau evenimente în locaţiile propuse pe site-ul său şi că va limita capacitatea de cazare la maximum 16 persoane, relatează AFP.
Economica.net - joi, 20 aug. 2020, 14:20
Coronavirus: Airbnb interzice petrecerile în toate locaţiile listate pe platformă

Această interdicţie se aplică tuturor rezervărilor efectuate începând de joi şi până la noi dispoziţii, a precizat compania într-o postare de blog.

Odată cu pandemia de COVID-19, „unii au ales să transfere ceea ce făceau în baruri şi discoteci în case, uneori închiriate pe platforma noastră”, a precizat Airbnb.

„Credem că o astfel de conduită este incredibil de iresponsabilă, nu vrem să fim amestecaţi în asta şi orice persoană care practică sau autorizează acest comportament nu-şi are locul pe platforma noastră”, adaugă Airbnb.

Chiar dacă gazdele puteau până în prezent să accepte organizarea unei petreceri în imobilul proprietate personală, 73% dintre locuinţele propuse pe site-ul de internet interzic deja orice fel de eveniment.

Airbnb a impus la sfârşitul lui 2019 restricţii pentru a limita petrecerile neautorizate după ce o reuniune de Halloween s-a transformat în dramă, interzicând prezentarea caselor drept locaţii unde se organizează petreceri.

Compania a creat, de asemenea, o echipă care are rolul de a reacţiona rapid în caz de probleme şi de a adopta sancţiuni imediate împotriva utilizatorilor care nu respectă noile reguli privind petrecerile.

Grupul a luat însă măsuri suplimentare odată cu pandemia şi regulile de distanţare fizică, retrăgând de exemplu menţiunea de pe filtrele sale care preciza că gazdele acceptă organizarea de evenimente sau cerându-le invitaţilor să respecte regulile în vigoare la nivel local.

„Totuşi, în numeroase jurisdicţii mari, regulile de sănătate publică privind adunările s-au schimbat, iar în unele locuri au oscilat în ambele sensuri drept răspuns la evoluţiile ratelor de cazuri de COVID-19, la fel ca şi reglementările privind barurile, discotecile şi pub-urile”, remarcă Airbnb în postarea sa.

În acest context, „decretarea unei interdicţii globale a petrecerilor şi evenimentelor este în cel mai bun interes al sănătăţii publice”, estimează grupul.

Te-ar mai putea interesa și
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un moment de referință în istoria colecției de automobile. ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, pentru cumpărarea unui parc eolian
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, ...
Vista Bank a acordat companiei Alive Wind Power One, parte a Grupului Premier Energy PLC, un credit de investiții în sumă ...
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 de miliarde de dolari
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 de miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...