Coronavirus: Cazurile de COVID-19 din Rusia, la cel mai înalt nivel după luna martie

Rusia a raportat miercuri 10.407 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, cel mai mare număr de contagieri în decurs de 24 de ore înregistrat de la începutul lunii martie, relatează AFP şi Reuters.
AGERPRES - mie, 09 iun. 2021, 14:06
Coronavirus: Cazurile de COVID-19 din Rusia, la cel mai înalt nivel după luna martie

Bilanţul la nivel naţional a ajuns astfel la 5.156.250 de cazuri de infectare de la începutul pandemiei, scrie Agerpres.

Dintre cele 10.407 de cazuri recenzate în întreaga ţară, 4.124 au fost consemnate la Moscova, un record pentru capitala rusă după luna ianuarie.

Grupul operativ guvernamental pentru coronavirus a anunţat că 399 de persoane au murit, bilanţul deceselor la nivel naţional ajungând la 124.895.

Potrivit bilanţului separat al agenţiei de statistici Rosstat, Rusia a înregistrat în jur de 270.000 de decese asociate COVID-19 între aprilie 2020 şi aprilie 2021.

Datele demografice relevă, de asemenea, o mortalitate mai mare în ianuarie-aprilie 2021 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2020, cu 752.000 de decese înregistrate faţă de aproximativ 611.000 în anul anterior.

În 2020, numărul de decese a crescut, ajungând la 18%, cu 2,1 milioane de morţi faţă de 1,8 milioane în 2019.

Cu toate acestea, autorităţile consideră că situaţia se află sub control, recunoscând totuşi că cifrele încep să crească din nou şi se tem că un nou focar ar putea afecta ţara.

Preşedintele Vladimir Putin a ieşit de câteva ori la rampă pentru a-i convinge pe ruşi să se vaccineze cât mai curând posibil, astfel încât să se poată atinge imunitatea colectivă în toamna anului 2021.

Însă, potrivit unui sondaj al institutului Levada din aprilie, 62% dintre persoanele chestionate au declarat că nu sunt pregătite să se vaccineze cu Sputnik V, dezvoltat de Moscova şi aflat în centrul politicii de imunizare şi de comunicare a statului.

Până în prezent, din luna decembrie, doar 18 milioane de ruşi, sau aproximativ 12% din populaţie, au primit cel puţin o doză de vaccin, conform statisticilor site-ului Gogov, care colectează date din regiuni şi media ca urmare a lipsei unor date oficiale la nivel naţional, notează AFP.

După carantina din primăvara anului 2020, pentru a-şi proteja economia, Rusia a instituit restricţii asociate COVID-19 foarte limitate, majoritatea fiind ridicate la începutul anului 2021.

Principala măsură care rămâne în vigoare este purtarea măştii de protecţie în magazine şi mijloacele de transport în comun.

Te-ar mai putea interesa și
Valul patru devine din ce în ce mai puternic: 5.388 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și 97 de decese în ultimele 24 de ore
Valul patru devine din ce în ce mai puternic: 5.388 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și 97 de decese în ultimele ...
Un număr de 5.388 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 52.000 de teste, a informat, sâmbătă, Grupul de Comunicare......
Filarmonica din New York își reia concertele după un an și jumătate de pauză
Filarmonica din New York își reia concertele după un an și jumătate de pauză
După ce a stat cu porţile închise timp de 556 de zile din cauza pandemiei de coronavirus, Orchestra Filarmonică din New ...
Orban: Probabil că luni vom convoca BPR pentru a stabili calendarul moțiunii de cenzură
Orban: Probabil că luni vom convoca BPR pentru a stabili calendarul moțiunii de cenzură
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că Birourile permanente reunite ale Parlamentului vor fi convocate, cel mai probabil ...
Ryanair și Wizz Air se bat în bilete ieftine pe rutele de la București. Prețurile sunt sub 50 de lei
Ryanair și Wizz Air se bat în bilete ieftine pe rutele de la București. Prețurile sunt sub 50 de lei
Urmează o perioadă cu noi restricții și creștere a numărului de noi cazuri de COVID-19, iar companiile aeriene low-cost ...