1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 18 º

Companii

360Insights, o importantă companie independentă locală de consultanță și cercetare, și-a cerut insolvența

Criza generată de noul coronavirus a făcut victime printre business-urile din industria consultanței și cercetării de piață. 360Insights SRL, una dintre cele mai mari agenții independente din România, fondată în anul 2008 și cu un portofoliu de clienți printre care s-au numărat Heineken, Danone, Nestle sau Philips, și-a cerut insolvența.

28 sep, 2020 | ECONOMICA.net

360Insights SRL ,unul dintre jucătorii importanți pe piața bucureșteană de consultanță și cercetare de marketing, și-a cerut la începutul acestei luni insolvența, conform informațiilor de pe portalul instanțelor de judecată, următorul termene din dosar fiind 30 septembrie.

Potrivit surselor consultate de ECONOMICA.NET, săptămâna trecută, conducerea companiei a anunțat angajații că firma intră în insolvență și că nu mai sunt bani decât pentru plata salariilor pentru o perioadă de două luni. Ulterior, salariații au fost îndemnați să își strângă lucrurile personale din birouri. Conform Termene.ro, compania nu avea în 2019 niciun salariat, dar cu un an în urmă, potrivit datelor oficiale, în cadrul firmei lucrau 45 de persoane.

Afacerile, au spus sursele noastre, s-au prăbușit în pandemie în condițiile în care business-ul era oricum pe o pantă descendentă.

360Insights SRL  a raportat în 2019 o cifră de afaceri netă de aproximativ 5,5 milioane de lei, față de aproximativ 5,7 milioane de lei cu un an în urmă. Reușise însă să devină profitabilă, cu un profit net de aproximativ 866.400 de lei, în condițiile în care în perioada 2016-2018 a înregistrat pierderi.

În cel mai bun an al companiei, 2011, business-ul ajunsese la peste 7,6 milioane de lei.

360Insights este, conform informațiilor furnizate de Termene.ro, controlată de o companie din UK, respectiv Global Free Investments LTD, cu 85%, Alexandru Mihaela și Zamfirescu Gheorghe Ciprian cu câte 7,5% dintre acțiuni.

Fondatorul business-ului este Panicos Christopoulos, unul dintre foștii manageri ai Synovate care, în 2008, alături de o parte din echipa Synovate, a creat această companie.

360Insights deține un portofoliu larg de clienţi, atât companii multinaționale, cât și locale și a coordonat până acum peste 2100 de proiecte, devenind astfel una dintre cele mai mari agenții independente din România. Printre brandurrile pentru care a lucrat se numără Heineken, Danone, Nestle sau Philips.

Principalii jucători cu activități în cercetarea de piață sunt GfK România, care a raportat în 2019 o cifră de afaceri de aproximativ 74,2 milioane de lei, AcNielsen România cu 45,5 milioane de lei, Kantar România SRL cu 19,3 milioane de lei, Ipsos Research cu 16,2 milioane de lei ISRA Center Marketing Research cu peste 9,4 milioane de lei. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO