360Insights, o importantă companie independentă locală de consultanță și cercetare, și-a cerut insolvența

Criza generată de noul coronavirus a făcut victime printre business-urile din industria consultanței și cercetării de piață. 360Insights SRL, una dintre cele mai mari agenții independente din România, fondată în anul 2008 și cu un portofoliu de clienți printre care s-au numărat Heineken, Danone, Nestle sau Philips, și-a cerut insolvența.
Economica.net - lun, 28 sept. 2020, 08:03
360Insights, o importantă companie independentă locală de consultanță și cercetare, și-a cerut insolvența

360Insights SRL ,unul dintre jucătorii importanți pe piața bucureșteană de consultanță și cercetare de marketing, și-a cerut la începutul acestei luni insolvența, conform informațiilor de pe portalul instanțelor de judecată, următorul termene din dosar fiind 30 septembrie.

Potrivit surselor consultate de ECONOMICA.NET, săptămâna trecută, conducerea companiei a anunțat angajații că firma intră în insolvență și că nu mai sunt bani decât pentru plata salariilor pentru o perioadă de două luni. Ulterior, salariații au fost îndemnați să își strângă lucrurile personale din birouri. Conform Termene.ro, compania nu avea în 2019 niciun salariat, dar cu un an în urmă, potrivit datelor oficiale, în cadrul firmei lucrau 45 de persoane.

Afacerile, au spus sursele noastre, s-au prăbușit în pandemie în condițiile în care business-ul era oricum pe o pantă descendentă.

360Insights SRL  a raportat în 2019 o cifră de afaceri netă de aproximativ 5,5 milioane de lei, față de aproximativ 5,7 milioane de lei cu un an în urmă. Reușise însă să devină profitabilă, cu un profit net de aproximativ 866.400 de lei, în condițiile în care în perioada 2016-2018 a înregistrat pierderi.

În cel mai bun an al companiei, 2011, business-ul ajunsese la peste 7,6 milioane de lei.

360Insights este, conform informațiilor furnizate de Termene.ro, controlată de o companie din UK, respectiv Global Free Investments LTD, cu 85%, Alexandru Mihaela și Zamfirescu Gheorghe Ciprian cu câte 7,5% dintre acțiuni.

Fondatorul business-ului este Panicos Christopoulos, unul dintre foștii manageri ai Synovate care, în 2008, alături de o parte din echipa Synovate, a creat această companie.

360Insights deține un portofoliu larg de clienţi, atât companii multinaționale, cât și locale și a coordonat până acum peste 2100 de proiecte, devenind astfel una dintre cele mai mari agenții independente din România. Printre brandurrile pentru care a lucrat se numără Heineken, Danone, Nestle sau Philips.

Principalii jucători cu activități în cercetarea de piață sunt GfK România, care a raportat în 2019 o cifră de afaceri de aproximativ 74,2 milioane de lei, AcNielsen România cu 45,5 milioane de lei, Kantar România SRL cu 19,3 milioane de lei, Ipsos Research cu 16,2 milioane de lei ISRA Center Marketing Research cu peste 9,4 milioane de lei. 

Te-ar mai putea interesa și
Angajaţii şi angajatorii vor putea deduce cheltuielile cu abonamentele sportive în limita a 400 de euro pe angajat
Angajaţii şi angajatorii vor putea deduce cheltuielile cu abonamentele sportive în limita a 400 de euro pe angajat
Prin legea 34/2023 abonamentele la sală, inidferent dacă este vorba de cluburi sportive sau centre de fitness, vor putea fi deductibile în limita a 400 de euro anual per angajat. Facilităţile......
Cine sunt companiile-gigant din imobiliarele din România și unde se află frații Pavăl în clasament
Cine sunt companiile-gigant din imobiliarele din România și unde se află frații Pavăl în clasament
Marii jucători din imobiliarele din România și-au majorat în ultimii doi ani portofoliile, iar planurile lor pentru viitor ...
Cum poate UE să salveze vieți în lupta împotriva fumatului? EuReporter: Nu toate produsele sunt la fel. Trebuie să trecem dincolo de cuvinte goale
Cum poate UE să salveze vieți în lupta împotriva fumatului? EuReporter: Nu toate produsele sunt la fel. Trebuie să trecem ...
O strategie bazată pe reducerea riscurilor este o modalitate pragmatică de a preveni decesele inutile. Trebuie să trecem ...
Înfrângere usturătoare pentru Robert Negoiță. Consiliul Local al Sectorului 3 a respins bugetul pe acest an
Înfrângere usturătoare pentru Robert Negoiță. Consiliul Local al Sectorului 3 a respins bugetul pe acest an
Proiectul de buget local al Sectorului 3 pentru anul 2023 a fost respins joi de către Consiliul Local, cu 7 voturi favorabile, ...