Coronavirus: Creşte numărul companiilor aeriene care anulează zborurile către China, printre care şi Lufthansa

Grupul Lufthansa a anunţat miercuri suspendarea tuturor zborurilor sale către China din cauza epidemiei cu noul coronavirus, iar mai multe companii aeriene americane au decis de asemenea să anuleze unele curse către China după ce au observat o scădere drastică a cererii, în timp ce Casa Albă examinează o eventuală interzicere temporară a legăturilor aeriene între SUA şi China, relatează agenţiile internaţionale de presă.
Economica.net - mie, 29 ian. 2020, 16:40
Coronavirus: Creşte numărul companiilor aeriene care anulează zborurile către China, printre care şi Lufthansa

Zborurile către China ale companiilor grupului Lufthansa (Lufthansa, Swiss şi Austrian Airlines) vor fi anulate până pe 9 februarie, a precizat compania. Decizia nu priveşte însă şi zborurile către Hong-Kong, care vor fi operate normal.

Lufthansa este a doua companie aeriană europeană, după British Airways, care decide anularea zborurilor către China, ca măsură preventivă în contextul epidemiei cu noul coronavirus.

Anterior anunţului companiei germane, compania aeriană olandeză KLM a precizat că deocamdată nu anulează zborurile către China, însă acceptă anularea sau reprogramarea gratuită a biletelor pentru pasagerii care nu mai doresc să călătorească înspre această destinaţie.

Suspendarea unor zboruri către China a fost decisă şi de compania finlandeză Finnair, care are legături către numeroase oraşe chineze.

În SUA, companiile American Airlines şi United Airlines au anunţat suspendarea unor zboruri către China, ca urmare a scăderii semnificative a cererii. American suspendă zborurile de la Los Angeles către Shanghai şi Beijing între 9 februarie şi 27 martie, iar United pe cele către Shanghai, Beijing şi Hong Kong între 1 şi 8 februarie.

Casa Albă a anunţat de asemenea miercuri că studiază posibilitatea interzicerii temporare a zborurilor dinspre SUA către China, după ce noul coronavirus 2019-nCoV care s-a răspândit din provincia Wuhan a infectat peste 6.000 de persoane, din care 132 au murit până în prezent.

Compania Cathay Pacific, care are hub-ul principal în Hong Kong, a anunţat că îşi va diminua progresiv, cel puţin la jumătate, numărul zborurilor către China continentală.

Şi alte companii aeriene au decis să-şi suspende zborurile către China, precum cele ucrainene Ukraine International Airlines şi Skyup Airlines, în timp ce altele au anunţat că evaluează în continuare situaţia.

Te-ar mai putea interesa și
CEC Bank – Veniturile au crescut cu 11%, activele cu 35%, în 2023
CEC Bank – Veniturile au crescut cu 11%, activele cu 35%, în 2023
CEC Bank a înregistrat, anul trecut, o creştere cu 35% a activelor nete, până la 83,5 miliarde de lei, şi un profit net estimat, neauditat, de 515,8 milioane de lei, informează banca printr-un......
Cătălin Cîrstoiu va lupta cu Nicuşor Dan şi cu „Piedone” pentru Primăria Capitalei. Liderii coaliţiei au ajuns la o înţelegere
Cătălin Cîrstoiu va lupta cu Nicuşor Dan şi cu „Piedone” pentru Primăria Capitalei. Liderii coaliţiei ...
Liderii coaliţiei de guvernare şi-au dat acordul pentru susţinerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria ...
Deca: Creşte numărul studenţilor străini care vor să studieze în România
Deca: Creşte numărul studenţilor străini care vor să studieze în România
Numărul studenţilor străini care vor să studieze în ţara noastră este în creştere, pe platforma "Study in Romania" ...
Dronele reprezintă cheia pentru a obţine avantaj în faţa Rusiei, afirmă şeful armatei ucrainene
Dronele reprezintă cheia pentru a obţine avantaj în faţa Rusiei, afirmă şeful armatei ucrainene
Dezvoltarea sistemelor de aeronave fără pilot, sau a dronelor, este cheia pentru a oferi Kievului un avantaj în faţa ...