1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 12 º

Finanţe şi bănci

Coronavirus. Premieră pe piața financiară din România. Peste 600.000 de oameni pot primi asigurările la ușă, de la Safety Broker

Pentru prima dată în istoria pieței locale de asigurări, un intermediar va duce contractele direct la ușa clientului, acoperind astfel și serviciile de curierat. Măsura a fost luată de Safety Broker, cel mai mare intermediar de retail din asigurări, firmă care în 2019 a avut 630.000 de clienți și prime brute intermediate de 112 milioane de euro.

26 mar, 2020 | | ECONOMICA.net

Nu doar companiile de asigurări se adaptează la condițiile create de pandemia cu noul Coronavirus ci și brokerii din domeniu. Și, așa cum arăta ECONOMICA.NET într-un material dedicat asigurătorilor, clienții par să aibă doar de câștigat.

Safety Broker, liderul pieței de profil, este prima companie din domeniu care anunță că va duce asigurările direct la ușa clienților, pe care îi îndeamnă să stea acasă. Anunțul este promovat inclusiv printr-un clip video.

Safety este cel mai mare broker pe segmentul retail din România și a avut, în 2019, 630.000 de clienți la prime brute intermediate de 112 milioane de euro. Practic, Safety Broker reprezintă 5% din întreaga piața de asigurări și 10% din vânzările de RCA, cea mai cunoscută poliță. Structura portofoliului său este formată 85% din persoane fizice și 15% din firme. Aproximativ 75% din afacerile brokerului vin din retail.

Recent, Safety a devenit și cel mai capitalizat intermediar din România, după o majorare de capital de 800.000 de lei aprobată de ASF. Capitalul a ajuns astfel la 1,5 milioane de lei. Compania este deținută majoritar de către Viorel Vasile(85% prin Safety Credit), în timp ce acționarul minoritar, Robert Niță, controlează 15%. 

 

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO