Coronavirusul ar putea falimenta majoritatea companiilor aeriene până la sfârșitul lunii mai – Bloomberg

Pandemia determinată de coronavirus va falimenta majoritatea companiilor aeriene din întreaga lume până la sfârșitul lunii mai, dacă guvernele și industria nu vor lua măsuri coordonate pentru a evita o astfel de situație, a avertizat un consultant în domeniul aviației, citat de Bloomberg.
Lidia Neagu - lun, 16 mart. 2020, 09:09
Coronavirusul ar putea falimenta majoritatea companiilor aeriene până la sfârșitul lunii mai - Bloomberg

Multe companii aeriene intră, cel mai probabil, în faliment tehnic sau au încălcat deja substanţial restricţiile impuse prin contractele de împrumut, a avertizat luni, într-o declarație, compania de consultanță CAPA Center for Aviation cu sediul la Sydney, Australia. Transportatorii epuizează rapid rezervele de numerar, deoarece avioanele lor sunt reţinute la sol, iar cele care zboară sunt pe jumătate goale.

„Acțiunile coordonate din partea guvernului și ale industriei sunt acum necesare dacă vrem să se evităm o catastrofă”, a spus CAPA. Altfel, „ieșirea din criză va fi ca și cum ai intra într-un câmp brutal de luptă, plin de victime”, a spus acesta.

Majoritatea companiilor aeriene mari din SUA, China și Orientul Mijlociu vor putea să supraviețuiască din cauza ajutorului guvernamental sau a sprijinului proprietarilor lor, a precizat CAPA.

Companiile aeriene au fost printre cele mai mari victime din mediul de afaceri ale virusului, deoarece oamenii au preferat sau sunt obligaţi să rămână în case, ceea ce a dus la anularea multor zboruri. Transportatorii, de la American Airlines Group Inc. la Qantas Airways din Australia, au redus capacitatea, în timp ce unii precum SAS AB din Suedia au disponibilizat temporar majoritatea personalului.

Flybe, cea mai mare companie aeriană regională din Europa, a falimentat deja. Transportatorii aerieni s-ar putea confrunta cu pierderi de 113 miliarde de dolari în acest an, potrivit Asociației Internaționale a Transportului Aerian.

Şi operatorii aerieni care efectuează curse în România sunt afectaţi de coronavirus. Toate zborurile către Italia – una dintre cele mai importante destinaţii de zbor ale românilor, Polonia şi Spania au fost anulate, în timp ce cursele către alte destinaţii au fost reduse drastic.

De altfel, numărul tuturor rezervărilor de zboruri din România a scăzut cu aproximativ 23% de la săptămână la săptămână, după ce au apărut ştirile referitoare la extinderea epidemiei de coronavirus în Europa, în penultima săptămână din februarie, industria turismului fiind una dintre cele mai afectate, arată un raport al experţilor Agenţiei Globale de Turism Online – eSky.

Te-ar mai putea interesa și
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia, precum şi local în estul şi sudul Transilvaniei, potrivit......
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere ...
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe ...