1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 10 º

Companii

Corpul de Control al premierului a descins joi la sediul CNADNR

Corpul de Control al premierului a descins joi la sediul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR). Sunt verificate toate contractele și noua organigrama, au declarat surse apropiate situației pentru ECONOMICA.NET.

23 iun, 2016 | ECONOMICA.net

Valentin Mircea, șeful Corpului de Control al premierului, a confirmat pentru ECONOMICA.NET informația potrivit căreia efectuează verificări la Compania de Drumuri.

"Este vorba de un control general. Verificăm totul, de la un capăt la celălalt, nu este ceva punctual", a spus Valentin Mircea.

El a reamintit intenția Corpului de Control, anunțata deja, de a face verificari la companiile mari ale statului. "Cu bugetul mare pe care il cheltuie, CNADNR a fost printre primele", a explicat șeful Corpului de Control.

O altă investigație în curs, inițiată de această instituție la CNADNR, vizează proiectul centurii Suceava.

Surse apropiate situației au declarat pentru ECONOMICA.NET că în ultima perioadă au fost făcute mai multe sesizări către Corpul de Control al premierului, pentru a face verificări la CNADNR. 

Reprezentanții Grupului de Inițiativă pentru "Restructurarea și Reprofesionalizarea" CNADNR susțin că au trimis pe 13 iunie o solicitare Corpului de Control pentru a face verificări la Compania de Drumuri.
 
Acestia solicită un control de fond la CNADNR, în care să fie audiați pentru a putea prezenta probe despre "licitații măsluite, deturnare de fonduri publice, risipa iresponsabilă de fonduri publice sau ale companiei, fapte și acte de prost management sau chiar fapte și acte de corupție!".
 
"Această sesizare este venită ca urmare a declarației Sefului Corpului de Control al Primului Ministru care, în contextul scandalului Hexi Pharma, a spus că ar primi si ar verifica o sesizare si dacă ar fi scrisă pe o scoarță de copac", au spus reprezentanții Grupului.
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO