1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 29 º

Companii

Corpul de control al premierului a constat nereguli la compania Transelectrica și la filiala acesteia Smart S.A.

Corpul de control al premierului a finalizat un control la Transelectrica şi la filiala sa Smart, în urma căruia a descoperit nereguli în ceea ce priveşte majorarea capitalului social, procedura de selecţie a Consiliului de Supraveghere şi a Directoratului, precum şi plata de sume prea mari în cazul unor contracte, relatează Agerpres.

12 aug, 2020 | Agerpres

Potrivit sintezei raportului, controlul a vizat perioada 1 ianuarie 2016 - 31 decembrie 2018 şi a fost finalizat la începutul lunii august a acestui an.

Printre principalele concluzii se află faptul că Transelectrica nu a finalizat, până la data controlului, demersurile pentru majorarea capitalului social cu valoarea actualizată a terenurilor pentru care compania a obţinut certificate de atestare a dreptului de proprietate în mod succesiv, încă din anul 2000.

De asemenea, chiar dacă Adunarea Generală a Acţionarilor a aprobat declanşarea procedurii de selecţie a Consiliului de Supraveghere în 2017, membrii acestui for de conducere au primit doar mandate provizorii de atunci până acum, la fel şi cei din Directoratul companiei.

În plus, inspectorii au găsit mai multe contracte încheiate de Transelectrica şi Smart, unde compania de transport al energiei a plătit sume mai mari decât ar fi fost cazul. Alte contracte nu au respectat termenele de finalizare.

Raportul de control a fost finalizat la data de 4 august 2020 şi transmis către prim-ministru (spre informare), Secretariatul General al Guvernului (spre analiză şi valorificare), Ministerul Finanţelor Publice (spre analiză şi valorificare), Compania Naţională de Transport a Energiei Electrice "Transelectrica" S.A. (spre valorificare), Societatea pentru Servicii de Mentenanţă a Reţelei Electrice de Transport - "Smart" S.A. (spre informare), Curtea de Conturi a României (spre informare).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO