Corpul de Control al primarului face verificări la RADET. Directorul adjunct va prelua conducerea regiei până la numirea unui alt administrator

Corpul de Control al primarului Capitalei face verificări la Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) în urma accidentului de luni seară în care doi muncitori şi-au pierdut viaţa după fisurarea unei ţevi a sistemului de termoficare din incinta Complexului studenţesc Leu. Conucerea operativă a regiei va fi asigurată de directorul general adjunct al regiei, Adrian Gâtlan, până la numirea unui alt administrator special, după ce Răzvan Niţu şi-a dat demisia de onoare, anunță News.ro.
Economica.net - mar, 30 ian. 2018, 17:21
Corpul de Control al primarului face verificări la RADET. Directorul adjunct va prelua conducerea regiei până la numirea unui alt administrator

Potrivit Primăriei Capitalei, o echipă a Corpului de Control al primarului general a început marţi verificările la sediul RADET pentru a vedea în ce măsură au fost respectate normele de protecţie a muncii, potrivit News.ro.

În prezent, accidentul de luni seară de la Complexul studenţesc Leu este investigat şi de organele judiciare, precum şi de Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti. Şi RADET are în curs o verificare internă pentru a se stabili dacă au fost respectate procedurile specifice, inclusiv verificarea stării tehnice a instalaţiei.

Primele verificări arată că accidentul s-a produs în urma unei explozii a instalaţiei reţelei primare de transport a agentului termic, în timpul manevrelor de repunere în funcţiune a sistemului, respectiv, deschiderea unei vane, după o intervenţie la o avarie.

Potrivit Primăriei Capitalei, cei doi muncitori ai RADET purtau echipamente de protecie, iar intevenţia s-a făcut conform cu procedurile de lucru.

De asemenea, în urma incidentului, administratorul special al RADET, Răzvan Niţu, şi-a dat demisia de onoare. El a motivat, potrivit municipalităţii, că, deşi nu este direct responsabil pentru cele întâmplate, este nevoie de o conducere nouă, care să îi poate mobiliza pe cei marcaţi de pierderea celor doi bărbaţi.

Până la numirea unui alt adminsitrator special, conducerea operativă a Regiei va fi asigurată de directorul general adjunct, Adrian Gâtlan, precizează Primăria Capitalei.

În pus, precizează primăria, vor fi luate măsuri suplimentare penru monitorizarea şi supravegherea lucrărilor de de intervenţie la reţea şi va fi intensificat programul de instruire în protecţia muncii.

„Precizăm că în cadrul RADET se fac instruiri permanente privind securitatea şi sănătatea în muncă pentru a preveni accidentele. Imediat dupa deschiderea procedurii de insolvenţă, RADET a dotat angajaţii cu echipamente de protecţie a muncii conform standardelor”, spune municipalitatea.

Administratorul special al RADET, Răzvan Niţu, a demisionat, marţi, în urma accidentului produs cu o zi în urmă, când doi muncitori şi-au pierdut viaţa după fisurarea unei ţevi a sistemului de termoficare din incinta Complexului studenţesc Leu.

Unul dintre ei cei doi muncitori a reuşit să iasă la suprafaţă, dar a suferit arsuri pe o suprafaţă mare din corp, iar cel de-al doilea a fost prins în subteran şi a fost scos decedat, după câteva ore. El rămăsese blocat între ţevi, iar apa care a invadat canalul avea o temperatură mai mare de 90 de grade. Muncitorul care a reuşit să iasă singur a fost iniţial transportat la Spitalul Universitar cu arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului, apoi a fost transferat la Spitalul Militar, unde a murit marţi.

Parchetul Judecătoriei Sectorului 6 a dechis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă în urma acestui accident.

Te-ar mai putea interesa și
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
 Dacă Ucraina pierde războiul, preşedintele rus Vladimir Putin nu va negocia niciodată pacea, a declarat joi şeful diplomaţiei italiene, Antonio Tajani, în deschiderea reuniunii miniştrilor......
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți de sistem
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți ...
Restaurantele și hotelurile își vor putea stabili singure un calendar prestabilit în care ambalajele cu garanția de ...
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky, a obținut licența de operator aerian străin, oferită de Agenția Canadiană de Transport, care îi oferă permisiunea ...
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
România a utilizat fonduri din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) de peste un miliiard ...