1EUR = 4.7777 RON | Bucureşti 6 º

Companii

COS, cifră de afaceri record în 2018, pe o piața amenajării birourilor estimată la 65 de milioane de euro

Furnizorul de mobilier și soluţii pentru amenajarea birourilor din România COS a raportat o cifră de afaceri de 38 milioane de euro, cea mai mare din istoria companiei până în prezent.

12 iul, 2019 | | ECONOMICA.net

„În România piața mobilierului de birouri este estimată la aproximativ 60-65 milioane de euro, dintre care COS, prin brandul Steelcase, a realizat anul trecut vânzări de 12 milioane de euro, ceea ce ne asigură o poziție puternică într-o piață extrem de fragmentată. Pentru anul acesta, obiectivele comune vizează o creștere de 10% a vânzărilor. Ne bazăm în această estimare pe noile produse inovatoare pe care le vom anunța în curând”, declară Christophe Weller co-fondator și CEO al COS România.

Piața clădirilor de birouri crește în fiecare an prin livrarea unui număr mare de clădiri clasa A – pentru anul în curs se estimează peste 400.000 mp, relocarea unor companii în noi imobile, intrarea în România a unor mari jucători globali dar și printr-o dinamică mai mare în sectorul IMM.

Cât costă amenajarea unui birou

„Accentul pe tehnologie, spațiile deschise, modularitatea, flexibilitate și aducerea exteriorului în interior sunt principalele tendințe în amenajarea spațiilor de birouri și au la bază studii aprofundate ale obiceiurilor și nevoilor la locul de muncă”, explică Christophe Weller. Costurile însă diferă “pentru amenajarea unui spaţiu de 10 mp pentru două persoane, investiţia se ridică la 700 - 1.000 de euro în total, în timp ce într-un spaţiu similar se poate amenaja biroul unui manager pentru 1.000 - 1.300 de euro”, mai adaugă acesta.

De asemenea, folosirea tehnologiei permite ca acelaşi loc să fie multifuncţional, fie că vrei să organizezi o telconferinţă, sau o prezentare. Spațiile deschise facilitează comunicarea și colaborarea, iar modularitatea permite mobilitate și crearea unor zone specifice cum sunt cele pentru întâlniri în privat, încăperile de tipul «quiet room»,  sau zone în care oamenii pot lucra stând în picioare sau lungiți pe o canapea.

Transferul exteriorului în interior presupune aducerea unei cantități cât mai mare de lumină naturală în birouri și facilitarea accesului către aer curat. Însă tot în această abordare regăsim spațiul inițial destinat cafenelei care este adus în interior și devine piesa centrală a biroului (work café), sau spațiile de birouri, ‘ca acasă’, cu decorațiuni și funcționalități apropriate de mediul privat al locuinței – mese din lemn, fotolii confortabile, lămpi cu abajur sau zone cu locuri de joacă sau divertisment. 

Fondată în anul 1997 la inițiativa lui Cristhophe Weller, COS este o companie antreprenorială care are în prezent 95 de angajați și birouri în București, Cluj și Timișoara. Compania a ajuns la un număr de 1.900 de clienți din domenii precum IT&C, banking, BPO, Retail, Pharma, FMCG și peste 10.000 de proiecte finalizate. COS este parte a Office Solutions Group, unul din cei mai mari jucători de profil din Europa de Est, cu birouri la Moscova, St. Petersburg, Kiev, Almaty, Minsk și București. 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO