Costescu despre Tarom: Tratarea necorespunzătoare a pasagerilor riscă să afecteze imaginea companiei

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a reacţionat, miercuri seară, după protestul angajaţilor direcţiei tehnice din Tarom şi incidentul de la Budapesta, în care o aeronavă s-a întors din zbor, şi a cerut anagajaţilor şi conducerii să îşi desfăşoare activitatea în condiţii normale, avertizând că întârzierile repetate ale curselor Tarom, tratarea necorespunzătoare a pasagerilor şi comunicarea defectuoasă cu angajaţii riscă să afecteze imaginea companiei, scrie News.ro.
Economica.net - mie, 16 mart. 2016, 20:37
Costescu despre Tarom: Tratarea necorespunzătoare a pasagerilor riscă să afecteze imaginea companiei

Reacţia ministrului vine după ce compania Tarom a fost afectată, miercuri, de două incidente separate. În cursul după amiezii, câteva sute de tehnicieni ai companiei, care lucrează în hangarul deţinut de compania de stat în zona Cargo a aeroportului Otopeni şi se ocupă cu mentenanţa aeronavelor, au organizat un protest spontan.

Motivele protestului au fost trimiterea unui avion pentru revizie în Bacău – reducând, astfel, activitatea tehnicienilor Tarom – şi neplata unor ore suplimentare, potrivit liderului Sindicatului Tehnic Tarom, Aurel Curdov.

„După acţiunea de protest a salariaţilor Tarom din cadrul Direcţiei Tehnice, desfăşurată pe parcursul zilei de astăzi, 16 martie, solicit atât angajaţilor companiei, cât şi managementului executiv să îşi desfăşoare activitatea în condiţii normale, fără a periclita regularitatea zborurilor şi siguranţa pasagerilor”, a declarat Costescu, citat într-un comunicat transmis de Ministerul Transporturilor.

Al doilea incident a avut loc la Budapesta, unde o aeronavă Tarom în care se afla preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a decolat de pe aeroport şi urma să ajungă la Bucureşti. Avionul a avut probleme la scurt timp după decolare, când cabina de pasageri s-a umplut de fum, şi a aterizat de urgenţă, cu un singur motor.

„Întârzierile repetate ale curselor Tarom, tratarea necorespunzătoare a pasagerilor şi comunicarea defectuoasă a managementului cu angajaţii riscă să afecteze imaginea companiei”, a avertizat ministrul.

„Toate acestea, coroborate cu incidentul în care a fost implicată aeronava Tarom la Budapesta, mă determină să solicit Autorităţii Aeronautice Civile din România, conform competenţelor instituţiei, să finalizeze mâine, 17 martie 2016, investigaţia de la Tarom”, a mai spus Costescu.

Ministrul „recomandă” întrunirea de urgenţă a consiliului de administraţie al Tarom, „care să ia act de concluziile raportului, de situaţia generală creată în companie şi să acţioneze conform atribuţiilor legale”.

Anterior, la finalul şedinţei de guvern de miercuri, Dan Costescu a anunţat că că în următoarele săptămâni vor avea loc unele schimbări la Tarom, fără să dea detalii.

Compania Tarom a fost înfiinţată în 1954 şi este controlată de Ministerul Transporturilor. Compania aeriană operează peste 50 de destinaţii proprii şi deservite de parteneri. Flota Tarom cuprinde 24 aeronave Airbus, Boeing şi ATR.

Te-ar mai putea interesa și
ANPC: Produsul „Oţet din Vin SEINEANA” comercializat de LIDL este un amestec de acid acetic şi apă și va fi retras definitiv de pe piață
ANPC: Produsul „Oţet din Vin SEINEANA” comercializat de LIDL este un amestec de acid acetic şi apă și va ...
Măsura opririi temporare de la comercializare a produsului "Oţet din Vin SEINEANA", LOT 1/ 17.05.2022, comercializat de lanţul de magazine Lidl, dispusă în urmă cu trei luni în urma unui......
Vânzările de mașini Dacia pe piața britanică au crescut ușor în luna septembrie
Vânzările de mașini Dacia pe piața britanică au crescut ușor în luna septembrie
Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au crescut cu 4,6% în septembrie, la 225.269 de unităţi, în urma majorării ...
Drum Expres Craiova – Pitești: Tronsoanele 3 și 4 vor fi inaugurate în 2023, respectiv începutul lui 2024 – Grindeanu
Drum Expres Craiova – Pitești: Tronsoanele 3 și 4 vor fi inaugurate în 2023, respectiv începutul lui 2024 – ...
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu estimează că tronsoanele 3 și 4 ale Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12) ...
Moscova s-a arătat dispusă să livreze gaze Germaniei prin conducta Nord Stream 2. Berlinul a refuzat oferta
Moscova s-a arătat dispusă să livreze gaze Germaniei prin conducta Nord Stream 2. Berlinul a refuzat oferta
Rusia s-a declarat miercuri dispusă să livreze gaz Europei printr-o linie a gazoductului Nord Stream 2 care nu a fost afectată ...