1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Costescu: Tarom va avea o echipă de conducere nouă, pentru că un singur om riscă să fie copleşit de sistem

Tarom va avea după Paşti un director interimar selectat prin concurs organizat după normele interne ale companiei, a declarat ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

27 apr, 2016 | ECONOMICA.net

El a menţionat că după plecarea lui Christian Heinzmann de la Tarom, conducerea a fost preluată de un director interimar. "Ne trebuie încă un interimar până când va fi definitivată procedura pe Ordonanţa 109 - şi acest interimar va trebui să ocupe postul prin concurs. Membrii CA stabilesc cerinţele şi cred că după Paşte vom avea instalată şi noua conducere, ca urmare a finalizării acestui concurs", a spus ministrul Transporturilor într-un interviu acordat Agerpres.

El a menţionat că în mod normal, noul director general ar trebui selectat pe Ordonanţa 109, cea a managementului privat. “Numai că, din experienţă, la o companie de acest nivel şi cu nivelul de management de care avem nevoie, această procedură durează undeva la 6 luni mediu, poate chiar mai mult. Atât a durat, de exemplu, selecţia mea pe 109 la CFR SA. A fost o procedură lungă. Pentru a nu lăsa compania descoperită pe această perioadă, organizăm acum un concurs după procedurile interne ale companiei, pentru a avea un director interimar şi îl vom folosi până când se va definitiva selecţia managerului conform OUG 109/2011”, a explicat Costescu.

Potrivit acestuia, concursul va fi pentru alegerea directorului general, dar şi pentru ceilalţi directori. "Consider că nu poţi trimite întotdeauna un singur om. Când ai de reformat un sistem, ai nevoie de o echipă. Un singur om riscă să fie copleşit de sistem, să fie înghiţit de el, cum a fost şi cazul de dinainte (Christian Heinzmann - n. r.). În momentul în care trimiţi o echipă, ei deja se pot susţine unul pe altul şi reforma în Tarom va fi mai uşor de făcut", a mai spus ministrul.

Belgianul Christian Heinzmann a fost suspendat din funcţie luna trecută, după ce i s-a reproşat în repetate rânduri faptul că nu şi-a îndeplinit planul de management. Acesta prevedea revenirea pe profit a companiei de stat, dar şi reducerea personalului, însă niciuna dintre ţinte nu a fost atinsă.

Heinzmann, cetăţean belgian cu o experienţă trecută în CV de 25 de ani în industria aviatică, şi-a început mandatul la Tarom în data de 19 noiembrie 2012, cu un contract pe patru ani.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO