Costul furnizorului cu un client este de un euro pe lună. Intră în factura la curent

Costurile furnizorului de energie electrică cu emiterea şi transmiterea facturii şi cu operatorii de la Centrul de Relaţii cu Clienţii sunt de 4,5 lei pe client, lunar.
Economica.net - mar, 07 iul. 2015, 21:03
Costul furnizorului cu un client este de un euro pe lună. Intră în factura la curent

Un furnizor de energie electrică cheltuie cu tine 4,5 lei pe lună, sau 1 euro, pentru emiterea facturilor, susţinerea centrului de relaţii cu clienţii, emiterea preavizelor de deconectare, a somaţiilor de plată şi alte costuri legate de relatia vânzător-client, spune Ion Lungu, preşedintele Asociaţiei Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER). Declaraţia a fost făcută în cadrul unui eveniment cu presa în care reprezentanţii furnizorilor au anunţat demararea unei campanii de informare a clienţilor cu privire la totalitatea drepturilor şi obligaţiilor de care dispun, laolaltă cu toate informaţiile privind componenţa facturii la energie electrică.
 
La 9 milioane de consumatori casnici din România, costurile cu clienţii ale furnizorilor de pe piaţa reglementată sunt de 9 milioane de euro, 108 milioane de euro pe an. Costurile reprezintă o formă de a spune, în realitate toate aceste costuri sunt recuperate prin factura, pentru că sunt recunoscute de reglementatorul ANRE. Practic, fiecare dintre noi plătim pentru a primi factura acasă şi a cere informaţii privind conţinutul acesteia.

Factura pe suport hârtie pare să fie varianta preferată a furnizorilor din România pentru înştiinţarea clienţilor privind sumele datorate. Potrivit lui Mihai Beu, membru AFEER din partea Electrica, plata online a facturilor ar avea un cost mai mare, din cauza diverselor comisioane percepute de către bănci. „Deocamdată, preferăm aşa”, a spus acesta.

Furnizorii de energie electrică au la dispoziţie 9 luni, până la 1 martie 2016, pentru a-şi informa clienţii privind noua factură la energie electrică, care va conţine informaţii complete privind clauzele contractului de furnizare, preţuri, durata contractului, facturare, modalitatea de schimbare a furnizorului şi mijloacele de plată. Informarea se va face prin intermediul facturii, pe site-urile furnizorilor, dar şi în massmedia.

În România, există patru mari furnizori de energie electrică pe piaţa reglementată, Enel, CEZ, E.ON şi Electrica, fiecare cu aria lui georgrafică.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul de la Viena a adoptat joi legea privind obligaţia tuturor adulţilor de a se vaccina împotriva COVID-19, Austria ...
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda Moscovei
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda ...
Statele Unite au impus joi sancţiuni împotriva unor actuali şi foşti oficiali ucraineni pe care îi acuză de implicare ...
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea, deşi instanţa a dispus suspendarea grevei, ...