1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

Companii

Cotaţiile record ale acţiunii Electrica se apropie de primul preţ ţintă estimat de analişti pe 12 luni

Acţiunea Electrica (EL) îşi continuă raliul cu un nou maxim absolut, de 12,26 de lei  / titlu, înregistrat joi la prânz, iar piaţa continuă să preseze pentru noi creşteri. Cotaţiile se apropie de cel mai conservator preţ ţintă stabilit de analişti cu ocazia listării, de 12,41 lei / acţiune, care ar fi urmat să fie atins în următoarele 12 luni după raport.

11 sep, 2014 | | ECONOMICA.net

Acţiunile celui mai mare distribuitor de electricitate din România,  Electrica (EL), au crescut cu peste 11% în ultimele trei săptămâni, până la un nou maxim absolut de după listarea la Bursă, de 12,26 lei / titlu, înregistrat joi la prânz.

Cea mai conservatoare previziune stabilea un preţ ţintă de 12,41 lei / acţiune EL şi datează din timpul derulării ofertei publice de vânzare (IPO), care a adus Electrica la  Bursa de Valori Bucureşti (BVB).Alte estimări ulterioare văd acţiunile Electrica la preţuri de cel mult 14,2 lei/titlu, în primul an de la listarea la Bursă.

Interesul investitorilor pentru acţiunile Electrica a sporit sensibil după ce compania a făcut publică lista de candidaţi pentru un loc în consiliul de administraţie al companiei, printre care se numără baroneasa Arielle Malard de Rothschild, managing director şi vicepreşedinte pentru Europa de Est al Rothschild & Cie.

Baroneasa Arielle Malard de Rothschild a fost propusă de Grupul ING, dar este susţinută de şi Departamentul de Energie a Guvernului, ai cărui candidaţi oficiali sunt  Victor Cionga, specialist în investiţii private equity şi fost director general al BVB, şi pe Victor Grigorescu.

De asemenea, piaţa a fost stârnită şi de informaţiile privind eventualitatea ca Electrica să-şi răscumpere una sau mai multe dintre fostele sale filiale de la ENEL, care a anunţat că se retrage din România.

ENEL ar putea lua două miliarde de euro pe filialele de vânzare de electricitate din România,  potrivit primelor estimări citate de ECONOMICA.NET.

Alegeri la Electrica

Alţi candidaţi au fost propuşi de ceilalţi qacţionari semnificativi al Electrica, dintre care se remarcă BERD cu cei doi preferaţi ai săi, Michael Adriaan Maria Boersma şi Pedro Mielgo Alvarez.

Au mai fost propuşi Bogdan George Iliescu (de fondul FDI Active Dinamic administrat de SAI Swiss Capital Asset Management), Mihai Lazar (propus de Metropolitan Life şi SIF Muntenia), Cristian Buşu (SIF Oltenia), Ovidiu Demetrescu şi Cristian-Daniel Rizea, propuşi de persoane fizice care au pachete semnificative de titluri.

Acţionarii sunt convocaţi pentru alegeri pe 22 septembrie. Vezi AICI detali despre candidaţi.


 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO